Zarah : letöltés pdf epub mobi, áttekintések, összefoglaló

Zarah

Zarah letöltés egy könyvet pdf, epub, mobi

A könyv részletei Zarah

 • A könyv címe: Zarah
 • Oldalszám: 362
 • A könyv megjelenésének dátuma: 2019-10-07 19:24:21
 • Elérhető fájlok: Zarah.pdf, Zarah.epub, Zarah.mobi
 • A könyv nyelve: Magyar
 • A könyv letöltése feltételei: Ingyen
 • Hogyan lehet letölteni: linkek a könyv letöltéséhez az oldal alján

Letöltés Zarah egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi. Ez a könyv általában kb 2989 Ft. Itt letölthető könyv ingyen pdf, epub és mobi. A következő linkek segítségével töltse le a Zarah egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi.

Zarah pdf, epub, mobi – az egyik legjobb magyar könyv. Webhelyünk a legérdekesebb könyveket tartalmazza, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, hogy többet megtudjon a könyvről Zarah.

Links a könyv letöltéséhez Zarah

Zarah álma

Náray Tamás

A nagysikerá Zarah trilágia (Zarah, Zarah árákságe) befejezá kátete.

"Nem az az ember lesz boldog, aki szerencsás, vagy a sorsa kegyes volt hozzá, hanem az, aki az áletáben egyikre sem szorult rá."

Arvin ás Leonard, Carla ás Andy fiai szápen cseperednek. Zarah-t felkavará álmok gyátrik, melyek egyrászt kálánás egyezást mutatnak a valásággal, másrászt egy párhuzamos valáság kárvonalai rajzoládnak ki belálák. Lewinson tábornok meglepá nyomokra bukkan Andy halotti bizonyátványának felkutatása kázben. A fáhássel kázásen felgángyálátett szálak egy olyan házaspárhoz vezetnek, akik nem rendelkeznek semmifále málttal. Egy vidámnak indulá gibraltári hajákiránduláson azonban ennál is váratlanabb esemányek tártánnek. Ezek pedig olyan lavinát indátanak el, ami alapjaiban változtatja meg a család áletát.

Zarah ​öröksége (Zarah 2.) 91% 52 csillagozás

Zarah ​és családjának története ott folytatódik, ahol az első kötetben abbamaradt: Carla, az asszony nemrég megtalált unokája épp egy titkos küldetésre indul Dél-Amerikába a hódolójával, Yaakovval, hogy felkutassák a másik elveszett unokát, és kiderítsék, hogyan keveredhetett egy országhatárokon átívelő, szövevényes bűntény kellős közepébe. Az ikerlányok találkozása azonban távolról sem Úgy sikerül, ahogy azt eltervezték, ez pedig olyan események lavináját indítja be, mely alapjaiban változtatja meg a család összes tagjának életét — s arra is rákényszeríti őket, hogy mindent felülvizsgáljanak, amit magukról, egymásról, bűnről és bűnhődésről, szeretetről és gyűlöletről korábban gondoltak.

Náray Tamás regényének folytatása épp olyan mozgalmas és szerteágazó, mint Zarah családja: hol szerelmi történet, hol izgalmas thriller, hol a II. világháborÚ kimondatlan titkainak nyomába eredő történelmi regény. Leginkább azonban egy fordulatos családtörténetbe csomagolt elmélkedés arról,… (tovább)

Zarah ​és családjának története ott folytatódik, ahol az első kötetben abbamaradt: Carla, az asszony nemrég megtalált unokája épp egy titkos küldetésre indul Dél-Amerikába a hódolójával, Yaakovval, hogy felkutassák a másik elveszett unokát, és kiderítsék, hogyan keveredhetett egy országhatárokon átívelő, szövevényes bűntény kellős közepébe. Az ikerlányok találkozása azonban távolról sem Úgy sikerül, ahogy azt eltervezték, ez pedig olyan események lavináját indítja be, mely alapjaiban változtatja meg a család összes tagjának életét — s arra is rákényszeríti őket, hogy mindent felülvizsgáljanak, amit magukról, egymásról, bűnről és bűnhődésről, szeretetről és gyűlöletről korábban gondoltak.

Náray Tamás regényének folytatása épp olyan mozgalmas és szerteágazó, mint Zarah családja: hol szerelmi történet, hol izgalmas thriller, hol a II. világháborÚ kimondatlan titkainak nyomába eredő történelmi regény. Leginkább azonban egy fordulatos családtörténetbe csomagolt elmélkedés arról, mennyire kiszámíthatatlan és törékeny kincs az emberi élet.

Náray Tamás: Zarah

Náray Tamás egyik könyvéről, „Az utolsó reggel Párizsban” már írtam könyvkritikát, most egy másik könyvéről írok, mely nekem személy szerint jobban tetszett. Ez a „Zarah”.

Náray Tamás regénye, a 20. század történelmi korszakát mutatja be, mindezt egy asszony életén keresztül, aki megél szerelmet, árulást, sikert, kudarcot és boldogságot is.

Zarah Winter, főszereplője, szerető és fényűző családba születik. Egy gazdag zsidó család történetét ismerjük meg, kiknek sorsát megpecsételi a 2. világháborÚ. Az 1930-as évek Németországában Zarah elveszíti családját, otthonát, hazáját, de még a nevét is. Családtagjai egy koncentrációs táborban életüket veszítik. Zarah és nővére, Edel, az egyedüli tÚlélők, akik életüket, egy jószívű és segítőkész szakácsnőnek és a véletlennek köszönhetik. Olaszországba menekülnek és ott Új életet kezdenek, azonban mÚltjuk ott is utoléri őket. Eltitkolják mÚltjukat, egy Új életet építenek maguk köré, azonban sok évtizeddel később szembe kell nézniük mÚltjuk titkaival. Zarah-t annyira megedzették a mÚlt tragédiái, hogy egysíkÚ karaktere miatt zátonyra fut kapcsolata lányával, Jozefa-val, és később unokáival is. Sok évvel később, Zarah Izraelbe költözik, és egy festmény, melyet a tévében meglát, Újra emlékezteti gyökereire és rég elvesztett családjára. Ez a festmény a családjáé volt, a nácik azonban elvették tőlük. Nyomozni kezd a festmény után, és sok döbbenetes fordulat után, rátalál régen elveszettnek hitt unokáira is.

Ez egy érzelmes családi regény, nyomozati szálakkal, romantikus történetekkel és realista tájleírásokkal. Szerintem ez egy minőségi szórakoztató könyv, több fontos elemmel: család, igazi szerelem, dráma és művészet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Edna, nekem nem az a gazdagság, ha mindenem megvan, hanem, ha nem hiányzik semmi az életemből.

Zarah

Bolti ár: 4 999 Ft
Internetes ár:

 • Leírás
 • További információk
 • Vélemények (0)

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig kitart. A legreménytelenebb helyzetekben is hű marad önmagához és szerettei emlékéhez, akikkel élete végén egy különös véletlen közelebb hozza őket egymáshoz, mint Zarah valaha is remélte volna.
Náray Tamás Új regénye egy történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról, szerelemről, árulásról, sikerekről, kudarcokról és a boldogság áráról, amelyet így vagy Úgy, de mindenkinek meg kell fizetnie.

Zarah

A boldogság ára | Náray Tamás: Zarah

Posted on 2018. szeptember 26. szerda Szerző: olvassbele.com

Bodó Viktória Booklány |

Első regényének viharos sikere és még nagyobb visszhangja után egyértelmű volt, hogy Náray Tamás ha nem is tör írói babérokra, de mondjuk így: szeretné kibontakoztatni kreativitását ezen a területen is. A közléskényszer csak Úgy sütött a soraiból. Félreértés ne essék, ez jó dolog.

Valószínűleg ebből a kínzó vágyból született meg az Új könyv, a Zarah. Kevesebb a személyes vonás, az odamondás vágya helyett sokkal több a fikció — ez jellemzi nehezen kategorizálható regényét.

A több évtizeden átívelő, vaskos kötetté alakított történet a címszereplőjének életét kíséri végig, a második világháborÚ előtti Németországtól napjainkig. Zsidóüldözéstől a történelem viharában elveszett családtagokig, a „Reichtől” Tel-Avivig. Számos mellékszálon és kisebb-nagyobb sÚlyÚ karakteren száguld keresztül a könyv, hogy felvonultasson titkokat és tragédiákat, szerelmet és gyűlöletet, igazságot és hazugságokat. A szerző egyikkel sem bánt szűkmarkÚan. A felvázolt történetfolyam fordulatairól a legpontosabb annyit mondanom: sok. Egy közepes méretű falunak is elég lenne.

történelmi hátterű családregényként indul, egy ponton minden átmenet nélkül kalandregénnyé változik, titkosszolgálattal és nyomozással, erőszakkal és álcázással, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Az olvasó pedig csak kapkodja a fejét, mert már nem tudja eldönteni, mibe is kezdett bele pár száz oldallal korábban.

Miközben Zarah körül hullanak a szerettei, az járt a fejemben, hogy nem keveri-e össze a szerző a méltóságot a pszichopátiával. Ugyanis hősei olyan zökkenőmentesen veszítik el a számukra legkedvesebbeket, és intézik el családtagjaik halálát két mondattal, hogy az már természetellenes.

Már az elején egyértelmű volt, hogy divattervező-szerzőnk a leíró részeket rajzolja és nem megírja, de másként nem is tehetne. Noha most az árnyalatok és anyagfajták felsorolása sokkal kevésbé van jelen, mint az előző regényben, az olvasó néha még most is felkapja a fejét. Mindenesetre az ebben is megmutatkozó, erős szerkesztői munka — amit korábban kissé hiányoltam — nagyon jót tett az elbeszélésnek. Sokkal sallangmentesebb, gördülékenyebb, olvasmányosabb lett tőle.

Bár a történet fikció, Náray Tamás nem tud — vagy talán nem is akar — kibÚjni a bőréből, és elrejti önmagát a sorok között. Ez természetesen nemcsak a leíró lerajzoló részletekben nyilvánul meg, hanem a kedvenc karakterei jellemében is. Az ő hangjukon mondja ki saját életvezetési zsinórmértékét és érzékelteti humorát.

Másfelől viszont: ez tÚl sokat markol. Egyszerre akar lenni izgalmas, szerelmes, bölcs, kalandos, történelmi, nyomozós és minden más. Mind történetvezetését, mind a műfajt tekintve sokkal több letisztultságra lenne szükség, főképpen a szerző fejében. Jobb lenne nem besűríteni mindent egy folytatásosnak szánt könyvbe. Ebből következett, hogy valahol a negyedik és az ötödik rész között Náray elengedte az olvasója kezét. Ott vesztett el engem is.

Az írás teljes terjedelem­ben elolvasható a Booklány szereti… oldalon

Náray Tamás: Zarah
Libri Könyvkiadó, Budapest, 2017
740 oldal, teljes bolti ár 4999 Ft,
kedvezményes webshop ár a bokline.hu-n 4249 Ft,
e-könyv változat 3190 Ft
ISBN 978 963 433 2169

kiadói fülszövege

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig kitart. A legreménytelenebb helyzetekben is hű marad önmagához és szerettei emlékéhez, akikkel élete végén egy különös véletlen közelebb hozza őket egymáshoz, mint Zarah valaha is remélte volna.
Náray Tamás Új regénye egy történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról, szerelemről, árulásról, sikerekről, kudarcokról és a boldogság áráról, amelyet így vagy Úgy, de mindenkinek meg kell fizetnie.

Zarah

Náray Tamás

Libri Könyvkiadó Kft.

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig.

Várható szállítás: 2-4 munkanap

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

Tweet Megosztás Google+

Küldje el egy ismerősének!

Náray Tamás: Zarah

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig.

Az ön ismerősének a neve * :

Az ön ismerősének email címe * :

Zarah

Kiadvány adatlapja

Kiadó Libri Könyvkiadó Kft.
Kiadás ideje 2017
Oldalszám 744
SÚly (g) 762
Borító Keménytáblás védőborítóval
Nyelv magyar

Részletes leírás

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig kitart. A legreménytelenebb helyzetekben is hű marad önmagához és szerettei emlékéhez, akikkel élete végén egy különös véletlen közelebb hozza őket egymáshoz, mint Zarah valaha is remélte volna.
Náray Tamás Új regénye egy történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról, szerelemről, árulásról, sikerekről, kudarcokról és a boldogság áráról, amelyet így vagy Úgy, de mindenkinek meg kell fizetnie.

Náray Tamás: Zarah öröksége

Mindig is nagy örömmel olvasom Náray Tamás regényeit, ezért különösen megörültem annak, hogy Zarah történetét egy Újabb könyvben olvashatom tovább. Annak ellenére, hogy az első könyv nagyon elnyerte a tetszésemet, bizony ezzel a könyvvel kapcsolatban ambivalens érzéseim vannak.

Ez is egy családregény, amelyben már nem csak Zarah történetét ismerjük meg, hanem unokáinak életébe is betekintést nyerünk, miközben több szerteágazó szálon fut a cselekmény.

én ezt a könyvet nem tartottam annyira izgalmasnak és szórakoztatónak, mint az elsőt, sok helyen kicsit erőltetettnek tűnt a cselekmény bonyolítása és ezért lapos maradt.

Zarah Winter sorsán keresztül és elmesélései alapján tovább bonyolódik a zsidó család története. Ebben a könyvben az ikerlányok kapnak nagy hangsÚlyt, miközben a mÚlt sötét titkaira is fény derül.

Ebben a regényben is a romantikus szerelmi szál a fő motívum. Ez egy kifejezetten romantikus családregény, több-kevesebb történelmi háttérrel és kevés izgalmas thrillernek nevezhető elemmel.

én személy szerint, Zarah ikerunokáinak történetét nem találtam annyira izgalmasnak és érdekesnek, mint az ő történetét. Nagyon sok helyen nem értettem a sok szükségtelen és érthetetlen fordulatot ami a regény cselekményét erősen megváltoztatta. Emellett tÚlzottan romantikusnak és elcsépeltnek tűnt sok rész a könyvben.

Még most is hatása alatt vagyok, de nem épp pozitív értelemben. Számomra tÚl szerteágazónak és kaotikusnak hatott a cselekmény lebonyolítása, valahogy olyan érzésem volt olvasás közben, mintha a szerző egy könyvön belül akart volna mindent bele sűríteni.

Hosszadalmasan ecseteli a két lányunoka szerelmi történetének alakulását, egészen váratlan és értelmetlen fordulatokat és csavarokat visz bele, közben pedig csipetnyi információkat szór el helyenként a 2. világháborÚ eseményeiről, és még nyomozói elemeket is belevisz. Nekem ez tÚl sok és szükségtelen egy könyvben. Nehezen sikerült megtalálni a regény fő motívumát, mert tÚl sok minden került bele.

TÚl színes számomra ez a regény, tele szerelemmel, árulással, bűnnel, bűnhődéssel, gyűlölettel, tragédiával. A „kevesebb néha több” elvet nem sikerült ebben a regényben véghez vinni és ez szerintem nagyon a kárára ment. Meseszerű, idillikus és irreális sok fordulat ami a regényben szerepet kap, ezért nehezen tudtam értékelni mint szépirodalmi regényt.

Kíváncsian várom a folytatását, bár tényleg nem tudom, hogy ezt hogyan lehet még fokozni, Úgy hogy továbbra is érdekes és szórakoztató olvasmány maradjon.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Egy napon rájön, hogy nincs többé ideje tartalmatlan barátságokra, erőltetett kapcsolatokra és értelmetlen beszélgetésekre.

Zarah

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. Ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig kitart. A legreménytelenebb helyzetekben is hű marad önmagához és szerettei emlékéhez, akikkel élete végén egy különös véletlen közelebb hozza őket egymáshoz, mint Zarah valaha is remélte volna.
Náray Tamás új regénye egy történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról, szerelemről, árulásról, sikerekről, kudarcokról és a boldogság áráról, amelyet így vagy úgy, de mindenkinek meg kell fizetnie.

Zarah öröksége

Bolti ár: 5 999 Ft
Internetes ár:

 • Leírás
 • További információk
 • Vélemények (0)

Zarah és családjának története ott folytatódik, ahol az első kötetben abbamaradt: Carla, az asszony nemrég megtalált unokája épp egy titkos küldetésre indul Dél-Amerikába a hódolójával, Yaakovval, hogy felkutassák a másik elveszett unokát, és kiderítsék, hogyan keveredhetett egy országhatárokon átívelő, szövevényes bűntény kellős közepébe. Az ikerlányok találkozása azonban távolról sem Úgy sikerül, ahogy azt eltervezték, ez pedig olyan események lavináját indítja be, mely alapjaiban változtatja meg a család összes tagjának életét — s arra is rákényszeríti őket, hogy mindent felülvizsgáljanak, amit magukról, egymásról, bűnről és bűnhődésről, szeretetről és gyűlöletről korábban gondoltak.

Náray Tamás regényének folytatása épp olyan mozgalmas és szerteágazó, mint Zarah családja: hol szerelmi történet, hol izgalmas thriller, hol a II. világháborÚ kimondatlan titkainak nyomába eredő történelmi regény. Leginkább azonban egy fordulatos családtörténetbe csomagolt elmélkedés arról, mennyire kiszámíthatatlan és törékeny kincs az emberi élet.

Zarah

tovább " itemprop="description"> Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját,az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig kitart. A legreménytelenebb helyzetekben is hű marad önmagához és szerettei emlékéhez, akikkel élete végén egy különös véletlen közelebb hozza őket egymáshoz, mint Zarah valaha is remélte volna. Náray Tamás Új regénye egy történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról, szerelemről, árulásról, sikerekről, kudarcokról és a boldogság áráról, amelyet így vagy Úgy, de mindenkinek meg kell fizetnie.

Kiadó: Libri Kiadó Kiadás éve: 2018 Kiadás helye: Budapest Nyomda: Alföldi Nyomda Zrt. ISBN: 9789634332169 Kötés típusa: kemény papírkötés kiadói borítóban Terjedelem: 739 Nyelv: magyar Méret: Szélesség: 12.50cm, Magasság: 21.00cm Kategória:

Leave a Reply