Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – Öröklés – Észlelés – Fejlődés : letöltés pdf epub mobi, áttekintések, összefoglaló

Pszichológia mindenkinek 1. - Agyműködés - Öröklés - Észlelés - Fejlődés

Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés letöltés egy könyvet pdf, epub, mobi

A könyv részletei Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

  • A könyv címe: Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés
  • Oldalszám: 542
  • A könyv megjelenésének dátuma: 2019-09-30 20:28:52
  • Elérhető fájlok: Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés.pdf, Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés.epub, Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés.mobi
  • A könyv nyelve: Magyar
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: linkek a könyv letöltéséhez az oldal alján

Letöltés Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi. Ez a könyv általában kb 1804 Ft. Itt letölthető könyv ingyen pdf, epub és mobi. A következő linkek segítségével töltse le a Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi.

Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés pdf, epub, mobi – az egyik legjobb magyar könyv. Webhelyünk a legérdekesebb könyveket tartalmazza, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, hogy többet megtudjon a könyvről Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés.

Links a könyv letöltéséhez Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

Pszichológia ​mindenkinek 1. (Pszichológia mindenkinek 1.) 93% 27 csillagozás

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a „börtönkísérlete” révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján.

Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg — vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével.

Enciklopédia 4

Kedvencelte 4

Most olvassa 34

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 145

Kölcsönkérné 1

Kiemelt értékelések

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Ez egy jól megírt könyv, de a helyén kell tudni kezelni, nem való mindenkinek (sőt).
A cím szerintem félrevezető, korántsem fogja mindenki szeretni vagy akár végigolvasni ezt a könyvet (még akkor sem, ha egyébként érdekli a pszichológia). Ellentétben más ismeretterjesztő könyvekkel ez nagyon tankönyv-szerű. Kevésbé olvastatja magát, több benne a szárazabb, felsorolás-jellegű anyag. Ugyanakkor tankönyvnek se mondható, mert nem megy tÚl mélyre a témákban, nem vesézi ki a szakirodalmakat és az (Újabb) elméleteket sem, inkább csak egy bemutatót ad a témákhoz. Amolyan bevezetést nyÚj abba, hogy miről is szól a pszichológia, vagy méginkább: mikről tanulnánk, ha egy amerikai egyetemre járnánk.
A bevezető jelleget az is növeli, hogy ebben az első kötetben nem azok a témák vannak, amiket az ember talán olvasna, ha eszébe jut a „pszichológia”.
Az első fejezet egy átfogó képet ad a kritikus gondolkodásról, ez korrektnek mondható, bár én láttam benne pár „érdekességet”, de mivel célja nem a „megtérítés”, így ez a rész jó lett. Helyet kapott még itt a pszichológia, mint tudomány általános ismertetése is, a főbb irányzatok bemutatása.
A következő két fejezet főleg biológia, néhány érdekesebb kísérlettel megbolondítva. Ezek a fejezetek nem sok Újat mondanak a középiskolai tanulmányokhoz képest, inkább más szemszögből közelítik meg a bemutatást.
Az utolsó fejezetben az emberi fejlődés van terítéken, ez már sokkal inkább az, amit az átlag olvasó „pszichológiának” gondol, helyet kapnak különböző elméletek, néhány kísérlet, sok érhető példa is.
A fejezetek felépítése átgondolt és jó, a nyelvezet érthető, természetesen sok példa elég „amerikai”, de ez megszokható.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Csodálatos dolog az agy!
és ahogyan működik.
végig vezet a pszichológia alapfogalmakon, az agy felépítésén, annak működésén, majd végig kalauzol az ember fejlődésén, egészen az embriótól kezdve az öreg korig bezárólag.
és ami fontos, érhető módon, kísérletekkel megtűzdelve.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Szerintem ezt a könyvet valaki vagy nagyon szereti, vagy utálja. Hogy miért? Mert gyakorlatilag olyan, mint egy tankönyv. én, személy szerint pont ezért szerettem meg, mert egyrészt részletes, téma szerinti bontásban olvastam, a gyakorló kérdések, az összefoglaló és a feladatok meg segítettek a memorizálásba.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Ez a sorozat érthetően, világosan, megtanulhatóan veszi sorra és foglalja össze a pszichológia területeit. A pszichológia tudományának átfogó kérdései után az pszichológia szervi alapjai következnek, az idegrendszer és az agy jól áttekinthető bemutatása. Nagyon jók a színes ábrák. Megismerhető az érzékelés és az észlelés számos eleme, és elmélete, végül a fejlődés lélektan visz közelebb önmagunk megértéséhez. A további kötetek is ígéretesek. Megtanítja a tudományos szemléletet, mégsem annyira tudományos, hogy követhetetlen legyen a nem szakemberek számára. Ebből a könyvből élmény ismerkedni a pszichológiával.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Ez tipikusan az a könyv, ami jó ha ott van az ember polcán, hogy bármikor hozzáférhető legyen, akár csak egy rövid fellapozásra is.
összeszedett, érthetően megírt és remek a felépítése, szerkesztése is, átlátható, letisztult az egész. Az ábrák is egyszerűek, megkönnyítik a vizualizálást.

Viszont már csak a témája miatt is borzasztóan tömény, én is vagy két hétig olvastam, kell idő amíg megemészti az ember a rengeteg információt. Ezért is jobb, ha valakinek lehetősége van inkább megvenni, a könyvtárból kivéve kevesebb ideje van átfutni és félek el fogom felejteni, amit olvastam.

Nem véletlenül van rajta az egyetemi tankönyv címke, kissé száraz az anyag, még ha a szerzők mindent meg is próbáltak, hogy könnyebben fogyaszthatóvá tegyék. Ezért talán azt javasolnám, hogy akik csak hobbi szinten érdeklődnek a pszichológia iránt ne rögtön ezzel a könyvvel kezdjék, viszont egyszer mindenképpen érdemes beleolvasni.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Inkább biológiáról szólt, mint pszichológiáról, de csak azért, mert ez az első kötet, a többiben nyilván már a pszichológián van a hangsÚly. Egyébként semmi kifogásolnivalót nem találtam benne, érdemes elolvasni.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Mindig érdekelt a pszichológia, és amikor megláttam, hogy egy ilyen komplex sorozat jelenik meg a témában, egyből kívánságlistára tettem mind a négy részt. Most, hogy az utolsó kötet is megjelent, végre belevetettem magam az olvasásba, mert egyben terveztem őket elolvasni, hogy még kellően frissek legyenek a tanultak.
Felépítését tekintve valóban egy jól összeszedett tankönyvre hajaz, nagyon igényes kivitelezéssel, és a borító is szép lett.
A tagolása könnyebben feldolgozhatóvá teszi a témákat, bár ez a kötet leginkább alapozásnak tekinthető, amiben a pszichológia tudományát és annak biológiai alapjait ismerhetjük meg javarészben.
Nagyon tetszett, rengeteg Új dolgot tanultam az olvasása közben. Akit érdekel a téma, és nem riad vissza attól, ha az alapoktól kezdik az ismeretek átadását, annak mindenképpen ajánlom.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Maga a kiadás is vitán felüli. öröm kézbe fogni, vastag erős lapok, kemény fedél, kényelmes betűméret. Számomra témája nagyon érdekes, a jogi karon tanult pszichológia és Dr. Zakar András előadási stílusa, módja kelltette fel az érdeklődésem.

hétköznapi nyelven íródott, érinti az általános tudnivalókat a pszichológiáról, hasznos tanácsokat tartalmaz (pl. kritikus gondolkodás mód). Rövid összefoglaló van minden fejezet végén, illetve pár az olvasottak megértésének és rögzülésének ellenőrzését hivatott 5-6 pontos kérdés sor, amire a könyvet megfordítva meg is kapjuk a válaszokat. A második fejezet az aggyal, annak működésével és az idegrendszerrel foglalkozik, itt már több a biológiai ismeret. A következő fejezetek kicsit keményebbnek tűnnek, de a közérthető és a szakmai zsargont kerülő szövegezés igazán szerethetővé tette számomra a fejezeteket, illetve a könyvet. Van benne több szemléltető példa is, amik közül talán a vakfolt „megtalálása” volt a legérdekesebb számomra. Minden fejezetben van egy-egy meglepő pszichológiai kutatás eredménye (pl. Mozart zenéjére megnő az intelligencia hányados), amit kritikus szemléletmódjával dolgoz fel, illetve cáfol. Ha egy szakmai fogalmat használ a könyv, akkor az oldal alján rövid meghatározás is van, illetve végén szerintem minden fogalom ABC rendben felsorolva és jelentésük is.

Nem tudom, hogy melyik volt hamarabb megvétele vagy az, hogy utánanéztem Philip Zimbardo munkásságának. A börtönkísérletekről készült kettő játékfilmet ismertem, de a Hősök Tere programról még csak nem is hallottam. Számomra lenyűgöző személyiség, jókedvű és pozitív ember. Számatalan videóját megnéztem az interneten és követendő az a törekvése, hogy minél több hétköznapi hős szükséges a mai világban.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

A pszichológia témakörében már sok könyvet olvastam. Ez azonban kivétel. Kicsit tankönyvszerű, ezért részletesebben magyarázza a témaköröket.
Egyszerű, világos a nyelvezete, így bárki számára érthetővé válik a pszichológia tudománya.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Az e-könyv változatot vásároltam meg, és ott az illusztrációk fekete-fehérben és kicsinyített verzióban kevésbé voltak átláthatóak, ezért inkább a normál könyv változatot ajánlom azoknak, akik tervezik a megvásárlását.
Eléggé tankönyvszerű a felépítése, ezért a cím szerintem hibás, nem való mindenkinek. Pszichológia iránt érdeklődőknek jó választás lehet, alapozásnak teljesen jó, bár ha erről van szó, nekem az Osiris kiadónál megjelent „Atkinson” Pszichológia jobban tetszett. Igaz azonban, hogy az összehasonlítás nem teljesen korrekt, hiszen ez csak az első kötete egy hosszabb könyvsorozatnak, míg az „Atkinson-féle” egy terjedelmesebb egykötetes pszichológia alapozó könyv. AbszolÚt tudom ajánlani, de én nem teljesen voltam elégedett, valamiért többet vártam volna.

Népszerű >

Nagyon Úgy fest, hogy az egészséges öregedéshez szükséges varázsszó az aktivitás — legyen az fizikai, szocioemocionális vagy kognitív.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Kutatások szerint az egészséges felnőtt számos változáson megy keresztül, ahogy fiatal felnőttből középkorÚ, majd idős lesz. Hogy sikeresek legyenek ezek a váltások, ahhoz önreflexióra és önmagunk »kiigazítására« van szükség…

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

… a napjaink nyugati világában élő középkorÚ felnőttől mi sem áll távolabb, mint »az élet innentől már lejtmenet« sztereotípiája, ami még mindig makacsul tartja magát sokak fejében. Sok középkorÚ ember energikus és előretekint, értelmes módon gyarapítja a világot, és élvezi a szerelem, a munka és a személyes fejlődés kínálta lehetőségeket. Nagyon Úgy fest, hogy az egészséges középkorÚság modelljét az alkotóképesség és a komplexitás teszi megvalósíthatóvá.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Pszichológia mindenkinek 1. - Agyműködés - Öröklés - Észlelés - Fejlődés

A környezet az egész életünk folyamán, a fogantatásunktól a halálunkig kulcsfontosságÚ szerepet játszik a pszichés tulajdonságaink fejlődésében, alakításában.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

összetett problémára ritkán létezik egyszerű megoldás.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

… minden mentális és viselkedési folyamat a számos agyi ideghálózat összehangolt együttműködése révén valósul meg.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Pszichoügyek: pszichológiai ismeretek szerzése pszichológiai eszközökkel. A Pszichoügyeken belül minden fejezetben szerepel egy speciális rész, ami arról szól, miként tudjuk alkalmazni az adott fejezetben megszerzett friss tudásunkat a hatékonyabb tanulás érdekében. A 2. fejezetben például arról lesz szó, hogy az agy működésének megismerését hogyan állíthatjuk a sikeresebb tanulás szolgálatába, míg a 9. fejezet végén az a téma, hogy a flow nevű jelenség hogyan aknázható ki annak érdekében, hogy legyen motivációnk a tanulásra. Ily módon ez a rész nem csupán megerősíti a tanultakat, de azonnali és gyakorlati tudásra is váltható a mindennapokban.

8. oldal, Bevezetés

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Nagyon körültekintően kontrollált körülmények között a szubliminális észlelés tény. A szubliminális reklámokat a laboratórumokon kívül bevetni óhajtók azonban szembesülnek itt egy problémával: az egyes emberek küszöbértékei különböznek egymástól. Ami az egyiknek szubliminális inger, az a másiknak talán szupraliminális, tehát a küszöbérték felett van. így a ravasz reklámozóknak számolniuk kell annak kockázatával, hogy a nézők közül egyesek kiszÚrják a valamivel az átlagos küszöbérték alatti ingerrel végzett manipulációs kísérletet, esetleg még be is dühödnek miatta. Eddig egyetlen kontrollált vizsgálat sem mutatta ki, hogy a nagyobb közönséget megcélzó szubliminális üzenetek képesek lennének befolyásolni a vásárlási szokásokat vagy a szavazatokat.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

… az időskorhoz kapcsolódó számos negatív feltételezésünk a kulturális hátterünkhöz kötődik: azok a kultÚrák, melyekben az idősebbeket nagyra becsülik, teljesen másképp, más elvárásokkal tekintenek az idősekre.

Philip Zimbardo — Robert Johnson — Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. 93% Agyműködés — öröklés — észlelés — Fejlődés

Még a poligráfokhoz leginkább értő szakértő is hazugként detektálhat egy igazat mondó embert, vagy igaznak nyilváníthat egy hazugot. A hazugságvizsgálók pontosságát alátámasztó objektív bizonyítékok száma igen csekély.

Pszichológia mindenkinek 1 (ISBN: 9789634331612)

Kiemelt ajánlataink

Helymeghatározás

További kiindulási lehetőségek

Kiemelt ajánlataink Pszichológia mindenkinek 1 (ISBN: 9789634331612) termékre Mi alapján válogatunk?

Kiemelt ajánlataink

Pszichológia mindenkinek 1. /Agyműködés – öröklés – észlelés – fejlődés (Philip Zimbardo)

Philip Zimbardo – Pszichológia mindenkinek 1. (Új példány)

Ez a bolt elnyerte a(z) II. helyet az Ország Boltja 2018 Minőségi díjakért induló versenyen a(z) Szórakozás és kikapcsolódás termékkategóriában.

A Minőségi Díj a vásárlók díja, az ő tapasztalataik és értékeléseik alapján nyerte el a bolt a 2018 Legjobb Minőségű Bolt díjat. A szavazásban csak vásárlók vehettek részt, akik a megrendelésüket követően egy kérdőív kitöltésével értékelhették a bolt szolgáltatásait, a rendelés és kézbesítés menetét." data-toggle="popover" data-trigger="hover" data-container="body" />

Robert Johnson – Vivian McCann – Philip Zimbardo: Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

Ez a bolt elnyerte a(z) III. helyet az Ország Boltja 2018 Minőségi díjakért induló versenyen a(z) Szórakozás és kikapcsolódás termékkategóriában.

A Minőségi Díj a vásárlók díja, az ő tapasztalataik és értékeléseik alapján nyerte el a bolt a 2018 Legjobb Minőségű Bolt díjat. A szavazásban csak vásárlók vehettek részt, akik a megrendelésüket követően egy kérdőív kitöltésével értékelhették a bolt szolgáltatásait, a rendelés és kézbesítés menetét." data-toggle="popover" data-trigger="hover" data-container="body" />

Mi alapján válogatunk?

Hogy választjuk ki az ajánlatokat?

Az árukereső célja megkönnyíteni a vásárlást és tanácsot adni a megfelelő bolt kiválasztásában. Nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legjobb, az ár mellett kiemelten fontosnak tartjuk a minőségi szempontokat is, a vásárlók elégedettségét, ezért előre soroltunk önnek 3 ajánlatot az alábbi szempontok szerint:

 

  • konkrét vásárlások és látogatói vélemények alapján a termék forgalmazója rendelkezik-e a Megbízható Bolt emblémák valamelyikével
  • a forgalmazó átlagos értékelése
  • a forgalmazott ajánlat árának viszonya a többi ajánlat árához

 

A fenti szempontok és a forgalmazók által opcionálisan megadható kiemelési ár figyelembe vételével alakul ki a boltok megjelenési sorrendje.

További ajánlataink Pszichológia mindenkinek 1 (ISBN: 9789634331612) termékre

További ajánlataink

Pszichológia mindenkinek 1. /Agyműködés – öröklés – észlelés – fejlődés (Philip Zimbardo)

Pszichológia mindenkinek 1. /agyműködés – öröklés – észlelés – fejlődés

Robert Johnson – Vivian McCann – Philip Zimbardo: Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

Philip Zimbardo – Robert Johnson – Vivian McCann: Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés, öröklés, észlelés, fejlődés könyv

Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

ZIMBARDO, PHILIP G. – JOHNSON, ROBERT L. – PSZICHOLóGIA MINDENKINEK 1. – AGYMŰKöDéS – öRöKLéS – éSZLELéS – FEJLÕDéS

Philip Zimbardo. Vivian McCann. Robert Johnson: Pszichológia mindenkinek 1. /KöNYV/

Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

Robert Johnson – Pszichológia mindenkinek 1

Több száz őrült ár, csak vasárnapig! Akár -30%! Nézz be!

Pszichológia mindenkinek 1

Ez a bolt elnyerte a(z) I. helyet az Ország Boltja 2018 Népszerűségi díjaiért induló versenyen a(z) Szórakozás és kikapcsolódás termékkategóriában.

A Népszerűségi díj az internetes felhasználók díja, az ő szavazataik alapján nyerte el a bolt 2018-ben a kategóriájának járó legnépszerűbb boltja címet." data-toggle="popover" data-trigger="hover" data-container="body" />

Paraméterek, termékleírás – Pszichológia mindenkinek 1 (ISBN: 9789634331612)

Pszichológia mindenkinek 1. - Agyműködés - Öröklés - Észlelés - Fejlődés

író Philip G. Zimbardo, PHILIP ZIMBARDO, Robert Johnson, Robert L. Johnson, Vivian McCann
Címkék Pszichológia, Társadalomtudomány, Tudomány
Nyelv magyar
Oldalszám 304

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a "börtönkísérlete" révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus.
Pszichológia mindenkinek 1 (ISBN: 9789634331612) teljes leírás »

író Philip G. Zimbardo, PHILIP ZIMBARDO, Robert Johnson, Robert L. Johnson, Vivian McCann
Címkék Pszichológia, Társadalomtudomány, Tudomány
Nyelv magyar
Oldalszám 304

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a "börtönkísérlete" révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján.

Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg – vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével. Pszichológia mindenkinek 1. /Agyműködés – öröklés – észlelés – fejlődés (Philip Zimbardo) című könyv most 3136 kedvezményes áron a Mai-Könyv. hu-n.

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az árukereső nem felel.

Magyar Mened�k K�nyvesh�z

�jdons�g

Pszichol�gia mindenkinek 1.

Philip Zimbardo

Agym�k�d�s – �r�kl�s – �szlel�s – Fejl�d�s

� Hogyan tanulunk meg besz�lni?
� A gyerekek t�nyleg felp�r�gnek, ha sok cukrot esznek?
� Mit�l lesz boldog a h�zass�gunk? Hogyan csapnak be minket az �rz�kszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a �b�rt�nk�s�rlete� r�v�n vil�gh�rt szerzett Philip Zimbardo �s munkat�rsai tudom�nyosan, ugyanakkor nagyon sz�rakoztat�an ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichol�gi�r�l tudni kell.

A szerz�k felhaszn�lj�k a legfrissebb kutat�si eredm�nyeket, �s esettanulm�nyokkal, a kritikus gondolkod�st fejleszt� feladatokkal seg�tik, hogy az elsaj�t�tott tud�st a mindennapi �letben is alkalmazhassuk. A �Pszichol�gia mindenkinek� nem v�letlen�l szerepel a vil�g f�iskol�in, egyetemein a k�telez� olvasm�nyok list�j�n.

Zimbard��k munk�ja magyarul n�gy k�tetben jelenik meg.

*
Az els� k�tet a tudom�ny alapjaival ismertet meg � vagyis agyunk m�k�d�s�vel, az �r�kletess�g k�rd�s�vel, az �szlel�ssel, illetve az ember pszich�s fejl�d�s�vel, az al�bbi TARTALOM szerint:
*
BEVEZET�S
Elme, viselked�s �s pszichol�gia tudom�nya;
Mi a pszichol�gia �s mi nem az? – Mi a pszichol�gia hat f� ir�nyzata – Mik�nt tesznek szert a pszichol�gusok �j ismeretekre?

A tudat �s a l�lek testi alapjai;
Hogyan kapcsol�dnak �ssze a g�nek �s a viselked�s? – Hogyan folyik a testen bel�li kommunik�ci�? – Hogyan ��ll�tja el�� az agy a viselked�st �s a ment�lis folyamatokat? – kritikus gondolkod�s �lesben: bal agyf�lteke a jobb agyf�lteke ellen

�rz�kel�s �s �szlel�s;
Hogyan lesz az ingerekb�l �rz�klet? – Miben hasonl�tanak az �rz�keink, �s miben k�l�nb�znek? – Milyen kapcsolat van az �rz�kel�s �s a percepci� (�szlel�s) k�z�tt? – Kritikus gondolkod�s �lesben: szublimin�lis �szlel�s �s szublimin�lis meggy�z�s

Fejl�d�s egy �leten �t;
Milyen velesz�letett adotts�gai vannak egy �jsz�l�ttnek? – Melyek a gyermekkor fejl�d�si feladatai? – Milyen v�ltoz�sok jellemzik a serd�l�korba val� �tmenetet? – Milyen fejl�d�si kih�v�sokkal n�z�nk szembe feln�ttkorban? – Kritikus gondolkod�s �lesben: a Mozart hat�s A weboldalon tal�lhat� term�kle�r�sok – a hivatalos kiad�i aj�nl�sok kiv�tel�vel – a Magyar Mened�k K�nyvesh�z kiz�r�lagos szellemi tulajdon�t k�pezik (1999. �vi LXXVI. t�rv�ny), �gy ezeknek a r�szleges vagy teljes ut�nk�zl�se b�rmely m�s digit�lis vagy nyomtatott form�ban a Magyar Mened�k MMK Kft. el�zetes �r�sbeli hozz�j�rul�sa n�lk�l tilos.

Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

tovább " itemprop="description"> Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink? A Stanford Egyetem professzora, a "börtönkísérlete" révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján. Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg – vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével.

Kiadó: Libri Kiadó Kiadás éve: 2017 ISBN: 9789634331612 Terjedelem: 304 oldal Kategória:

#T Pszichológia mindenkinek: Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

Szerző: Robert Johnson, Vivian McCann, Philip Zimbardo

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a "börtönkísérlete" révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján.

Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg – vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével.

Pszichológia mindenkinek 1.

Robert Johnson

Pszichológia mindenkinek 1. leírása

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a „börtönkísérlete” révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján.

Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg — vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével.

Robert Johnson – Vivian McCann – Philip Zimbardo: Pszichológia mindenkinek 1. – Agyműködés – öröklés – észlelés – Fejlődés

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a "börtönkísérlete" révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján.

Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg – vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével.

Főkategóriák

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitől lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a "börtönkísérlete" révén világhírt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek nem véletlenül szerepel a világ főiskoláin, egyetemein a kötelező olvasmányok listáján.

Zimbardóék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az első kötet a tudomány alapjaival ismertet meg – vagyis agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével.

Pszicholуgia mindenkinek 1. – Agymыködés – öröklés – észlelés – Fejlхdés

Philip Zimbardo, Vivian McCann, Robert Johnson

Hogyan tanulunk meg beszélni? A gyerekek tényleg felpörögnek, ha sok cukrot esznek? Mitхl lesz boldog a házasságunk? Hogyan csapnak be minket az érzékszerveink?

A Stanford Egyetem professzora, a "börtönkнsérlete" révén világhнrt szerzett Philip Zimbardo és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szуrakoztatуan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszicholуgiárуl tudni kell. A szerzхk felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztх feladatokkal segнtik, hogy az elsajátнtott tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszicholуgia mindenkinek nem véletlenьl szerepel a világ fхiskoláin, egyetemein a kötelezх olvasmányok listáján.

Zimbardуék munkája magyarul négy kötetben jelenik meg. Az elsх kötet a tudomány alapjaival ismertet meg – vagyis agyunk mыködésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlхdésével.

Leave a Reply