Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és : letöltés pdf epub mobi, áttekintések, összefoglaló

Hogy ne halj meg - Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és

Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és letöltés egy könyvet pdf, epub, mobi

A könyv részletei Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és

  • A könyv címe: Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és
  • Oldalszám: 541
  • A könyv megjelenésének dátuma: 2019-09-23 16:21:55
  • Elérhető fájlok: Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és.pdf, Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és.epub, Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és.mobi
  • A könyv nyelve: Magyar
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: linkek a könyv letöltéséhez az oldal alján

Letöltés Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi. Ez a könyv általában kb 2150 Ft. Itt letölthető könyv ingyen pdf, epub és mobi. A következő linkek segítségével töltse le a Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi.

Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és pdf, epub, mobi – az egyik legjobb magyar könyv. Webhelyünk a legérdekesebb könyveket tartalmazza, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, hogy többet megtudjon a könyvről Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és.

Links a könyv letöltéséhez Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és

Hogy ​ne halj meg 86% 20 csillagozás

ételek, ​amelyek évekkel hosszabbíthatják meg az életedet — ismerd meg Dr. Greger napi tanácsait!
A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók.
A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek — például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek — évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess.

A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is… (tovább)

ételek, ​amelyek évekkel hosszabbíthatják meg az életedet — ismerd meg Dr. Greger napi tanácsait!
A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók.
A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek — például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek — évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess.

A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is — azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „hÚsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszÚ, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Hogy ne halj meg — Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket…

Figyelem! A Nyári Akció hamarosan véget ér! Rendeljen most!

14 napos pénzvisszafizetési garancia
Ingyenes szállítás 10.000 Ft felett

Available: 5 készleten

Nem szokványos címmel jelent meg ez a világsikerű könyv melyben tudományosan bizonyított módszereket ismerhetünk meg, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket. A némileg provokáló és elsőre talán nehezen érthető cím a könyvnek a tudatosan felépített szerkezetére utal. Minden egyes fejezet azzal kezdődik, “Hogy ne halj bele a …. betegségbe”.

Néhány fajsÚlyos betegség, amelynek megelőzésében, gyógyításában kézzel fogható, tudományosan igazolt adatokon nyugvó tanácsokat kaphat a Kedves Olvasó:

tüdőbetegségek
szívbetegségek
agy betegségei
emésztőszervi daganatos betegségek
fertőzések
cukorbetegség
magas vérnyomás
máj betegségei
vérképzőszervi daganatos betegségek
Felbecsülhetetlenül hasznos információk és tanácsok gyűltek össze ebben a bestseller könyvben, amely több 10 éves kutatói munka eredménye.

íme egy kis ízelítő a könyvből…

  • Fogyassz feldolgozatlan növényi élelmiszereket — babféléket/hüvelyeseket, bogyós és más gyümölcsöket, keresztesvirágÚ és egyéb zöldségeket, lenmagot, dióféléket, kurkumát, teljes kiőrlésű gabonákat.

 

  • Csökkentsd a minimumra a feldolgozott növényi és a feldolgozatlan állati eredetű élelmiszerek fogyasztását.

 

 

  • Kerüld a tÚlzottan feldolgozott növényi és a feldolgozott állati eredetű élelmiszereket.

 

A “Hogy ne halj” meg étrendje számos egészségügyi probléma esetén a segítségünkre lehet, Úgymint a szívet, tüdőt, illetve agyat érintő betegségek, az emésztőrendszeri, daganatos megbetegedések, fertőzések, cukorbetegség, magas vérnyomás, májbetegségek, leukémia, vesebetegségek, mellrák, öngyilkossági gondolatokkal járó depresszió, prosztatarák és Parkinson-kór, de orvosi tévedések, műhibák esetén is használhatjuk.

Emellett pedig iránymutatást ad, hogy mit sportoljunk, mennyit mozogjunk egészségünk javítása érdekében; és tippeket kapunk arra vonatkozóan, hogy hogyan építhetjük be étrendünkbe az összes ajánlott élelmiszert (de ne feledd, konkrét receptek nincsenek a könyvben).

Megtudhatjuk belőle, hogyan vegyük rá embertársainkat arra, hogy egyenek elegendő mennyiségű zöldséget, de testmozgásra és étrend-kiegészítőkre vonatkozó javaslatokat, valamint hivatkozásokat is találunk a könyvben (ez teszi ki egy harmadát).

érvek a Hogy ne halj meg mellett:

A telomerek a kromoszómák végein találhatók, ők az élet „biztosítékai”. Méretük már születésünkkor elkezdhet csökkenni, és mire olyan kicsik lesznek, hogy végül eltűnnek, az ember is eltávozik az élők sorából. azt állítja, hogy három hónapnyi teljes értékű, növényi alapÚ táplálkozással és egyéb egészséget támogató lépésekkel jelentősen fokozhatjuk a telomerázok aktivitását. Eddig csupán erről az egy dologról mutatták ki, hogy képes erre. A szigorÚ kalóriamegvonással járó fogyás és a tÚlzásba vitt testmozgás nem hosszabbítja meg a telomerek hosszát. Úgy tűnik tehát, hogy az aktív hatóanyag ebben az esetben nem az elfogyasztott ételek mennyisége, hanem azok minősége.

Mindemellett azt is állítja, hogy a többségében növényi alapÚ táplálkozással megelőzhetjük, kezelhetjük, illetve visszafordíthatjuk a 15 leggyakoribb halálos betegség mindegyikét.

Hogy ne halj meg — mit együnk és mit ne együnk

Ha függőségekre, illetve extrémitásokra hajlamos természeted van — például egy korty alkoholt sem iszol, vagy éppenséggel tÚl sok alkoholt fogyasztasz —, akkor valószínűleg az a legjobb számodra, ha megpróbálod szigorÚan tartani magadat a programhoz.
Vannak, akiknek könnyen megy a teljes megvonás, de vannak olyanok is, akiknek egyszerűbb például a háromlépéses módszerrel indítani.

Kezdjük a vacsorával.

1. Gondolj három növényi alapÚ ételre, amelyet szeretsz, pl. a marinara szószos tészta. Ezt a fogást nagyon könnyű egészségessé varázsolni: válassz teljes kiőrlésű tésztát, és adj hozzá néhány zöldséget.

2. Gondolj három olyan ételre, amelyet gyakran eszel, és alakítsd át ezeket zöld jelzésű fogásokká, például a chilis marhából legyen ötbabos chili.

3. Fedezz fel Újabb és Újabb egészséges lehetőségeket, vezess be étrendedbe három Új, teljes értékű, növényi alapÚ ételt.

Váltogasd ezt a kilenc ételt, és ennek mentén alakíts egy kicsit ebédeden, illetve reggeliden is.
Dobd ki az összes gyorsételt a kamrából.
Ne feledd, hogy az Új étrendre való átállással megváltozik az ízlésed is.

Variáld a különféle növényi eredetű élelmiszereket, hogy minden hasznos tápanyaghoz hozzájusson a szervezeted.

élelmiszerek, amelyeket dr. Greger többször is megemlít könyvében:

Hogy ne halj meg - Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és

Brokkoli, kel, hüvelyesek, bogyós gyümölcsök, lenmag, kardamom, sáfrány, kurkuma, zöld tea

Fogyassz minden nap:

3 adag babot/hüvelyest
1 adag bogyós gyümölcsöt
3 adag egyéb gyümölcsöt
1 adag keresztesvirágÚ zöldséget
2 adag zöld színű zöldséget
2 adag egyéb zöldséget
1 adag lenmagot
1 adag diófélét vagy magot
1 adag fűszert
3 adag teljes kiőrlésű gabonát
5 adag italt
mozogj
Az adagok nagyságát illetően lásd a „Mit együnk” részt lentebb.
A tányérodon lévő ételek aránya: ¼ gabona, ¼ hüvelyes, ½ zöldség. Mellé mondjuk egy kis saláta, majd desszertként gyümölcs.
arra bátorít, hogy fogyassz korlátlan mennyiségű zöldet (lásd a zöldeket tartalmazó fejezetet), és arra, hogy beszélgess olyan emberekkel, akik lefogytak, miután elkezdtek nagy mennyiséget fogyasztani hüvelyesekből („Cukorbetegség” című fejezet) vagy gyümölcsökből („Mi a helyzet a gyümölcsben lévő cukorral?” a „Bogyósok” című fejezetben).
Céljaid elérése érdekében próbáld meg kombinálni az ételeket, például a mogyoróvajat és a banános szendvicset.

Amikor leülsz enni, tedd fel a kérdést magadnak, hogy vajon mivel gazdagíthatnád az ételedet. Tudsz-e hozzáadni zöldeket, babot, lenmagot?
Ha nem megfelelően étkeztél ma, igyekezz egészségesebb ételeket fogyasztani holnap.
A legszínesebb és legérettebb zöldségeket, gyümölcsöket vásárold meg — inkább a lila, mintsem a fehér padlizsánt, a legpirosabb epret, a legsötétebb áfonyát, a legpirosabb paradicsomot és a legsötétzöldebb brokkolit.

Mit együnk, avagy a zöld jelzéssel ellátott élelmiszerek — a feldolgozatlan növényi eredetű élelmiszerek

Babfélék/hüvelyesek

Ajánlás: napi 3 adag
Adag nagysága: ¼ csésze hummusz vagy babos mártogatós; ½ csésze főtt bab, felesborsó, lencse, tofu vagy tempe; 1 csésze friss borsó vagy lencsecsíra.

Ne feledd, hogy a mogyorófélék nem a babfélék, hanem a diófélék alatt találhatók, míg a zöldbabot a zöldségek között találod.
— A babok közé tartozik: a fekete bab, a vajbab, a veteménybab, a csicseriborsó, a fehér bab, a vesebab, a karóbab, a pinto bab és a kicsi vörös bab. A konzervbabok is teljesen rendben vannak, de figyeljünk oda arra, hogy sózatlant vegyünk belőlük.
— Csicseriborsó, fekete szemű borsó, felesborsó (sárga vagy zöld)
— Lencsefélék (beluga, francia és a vörös fajták)
— Szójabab; edamame, miso, tofu, tempe
— Babcsíra
— Angol borsó
— Hummusz, babkrém

Gyümölcsök

Bogyósok
Ajánlott mennyiség: napi 1 adag
Adag nagysága: ½ csésze friss vagy fagyasztott, ¼ csésze szárított
kis méretű, ehető gyümölcsként említi a következőket: acai bogyó, borbolya, áfonya, fekete szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, meggy, tőzegáfonya, goji bogyó, Concord szőlő, törpemandarin, fekete eper, málna (fekete vagy piros), eper

— Szárított bogyósok, beleértve a mazsolát is

Egyéb gyümölcsök
Ajánlott mennyiség: napi 3 adag
Adag nagysága: 1 közepes méretű gyümölcs, 1 csésze gyümölcs felszeletelve vagy ¼ csésze szárított gyümölcs
Alma (héjastul), szárított sárgabarack, avokádó, banán, sárgadinnye, mandarin, datolya, szárított füge, grépfrÚt, a Concord szőlő kivételével a többi szőlőfajta (magvastul ajánlott), mézdinnye, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, nektarin, narancs, papaja, passiógyümölcs, (őszi)barackfélék, körte, ananász, ringló, gránátalma, szilvafélék, rebarbara, tangerin, görögdinnye
Szárított gyümölcs vásárlásakor figyelj oda arra, hogy cukormentes és kénnel nem kezelt termékeket vásárolj.
Mindenképp informáld orvosodat abban az esetben, ha gyakran fogyasztasz grépfrÚtot, ugyanis a grépfrÚt a leggyakrabban felírt gyógyszerek több mint felével kölcsönhatásba lép.

Zöldségek

Egyél nyers és főtt zöldségeket is. Vannak zöldségek, amelyek nyersen a legjobbak, ilyenek például a paprikafélék. Vannak, amelyeknek jót tesz a főzés, ilyen a sárgarépa, a zeller és a zöldbab. Néhánynak pedig mindegy, ilyen például az articsóka, a cékla, illetve a hagymafélék.

A legkevesebb antioxidánst a serpenyőben vagy a mikrohullámÚ sütőben való elkészítés során veszítik a zöldségek. A vízben és a kuktafazékban való főzés során viszont erősen megcsappan a zöldségek antioxidáns-tartalma.

A sütőben vagy olajon való sütés hatása valahol a kettő között van, de a bő olajban sütés esetén számos negatív hatással kell szembenéznünk.
Vásároljunk organikus zöldségeket, amikor csak lehetőségünk nyílik rá.

Tányérodnak legalább a felét zöldségek foglalják el!

KeresztesvirágÚ zöldségek
Ajánlott mennyiség: napi 1 adag
Adag nagysága: ½ csésze aprítva; ¼ csésze kelbimbó vagy brokkoli; 1 evőkanál torma
Rukkola, kínai kel, brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, takarmánykáposzta, torma, fodros kel (fekete, zöld és piros), karalábé, barna mustár, retek, vöröskáposzta, karórépa, fehérrépa, vaszabi, vízitorma
„Szeletelj és várj” — szeleteld fel a keresztesvirágÚ zöldségeket, majd várj 40 percet, és csak azután kezd el főzni. így elkerülhető a jótékony összetevők károsodása.
Ne feledd, hogy a fagyasztott keresztesvirágÚak elő vannak főzve, így bennük már nincs olyan sok jótékony összetevő, mint a frissekben — ennek kompenzálására adj hozzájuk egy kis mustárport, tormát vagy nyers keresztesvirágÚ zöldséget.
Zöld levelű zöldségek
Ajánlott mennyiség: napi 2 adag
Adag nagysága: 1 csésze nyersen, ½ csésze főzve
Rukkola, cukorrépa, takarmánykáposzta, fodros kel (fekete, zöld és piros), mesclun saláta (válogatott, zsenge saláta), barna mustár, tölgyfalevél-saláta, sóska, spenót, mángold, tarlórépa

Ha warfarint/Coumadint szedsz, egyeztess orvosoddal, mielőtt növeled a zöld levelesek fogyasztását.

Egyéb zöldségek
Ajánlott mennyiség: napi 2 adag
Adag nagysága: nem leveles zöldségekből ½ csésze nyersen vagy főzve, ½ csésze zöldséglé, ¼ csésze szárított gomba
Makktök, articsóka, spárga, cékla, paprika, sárgarépa, zeller, kukorica, uborka, padlizsán, endívia, édeskömény, fokhagyma, zöldbab, zöldhagyma, póréhagyma, gombák (csiperke, laska, portobello, shiitake), bámia, hagyma, lila burgonya, paprika, tök, vörös cikória, vöröshagyma, snidling, tengeri zöldségek (alga, hínár), cukorborsó, tök (delicata, sütőtök, spárgatök), édesburgonya, jamgyökér, paradicsom, cukkini

Diók és magvak

— Lenmag
Ajánlott mennyiség: napi 1 adag
Adag nagysága: 1 evőkanál
Aranyszínű vagy barna
Daráljuk le turmixgéppel, kávé- vagy fűszerdarálóval, de vásárolhatunk daráltat vagy őröltet is. Az őrölt lenmag legalább négy hónapon keresztül eláll szobahőmérsékleten.
— Diófélék és egyéb magvak
Ajánlott mennyiség: napi 1 adag
Adag nagysága: ¼ csésze dióféle vagy mag, vagy 2 evőkanál dióféle vagy magvaj
Mandula, brazil dió (havonta legalább 4), kesudió, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, pekándió, pisztácia, dió

Ne feledd, hogy a gesztenye és a kókuszdió táplálkozásügyi szempontból nem a diófélék közé tartozik.

Mandulavaj, mogyoróvaj
Chia mag, kendermag, tökmag, szezámmag, napraforgómag

Fűszerek és fűszernövények

Ajánlott mennyiség: napi 1 adag
Adag nagysága: ¼ teáskanál kurkuma, plusz egyéb olyan sótlan gyógynövény és fűszer, amelyet szeretsz
Epekő esetén a kurkuma fokozhatja a fájdalmat. TÚl sok kurkuma bizonyos típusÚ vesekő kialakulásának kockázatát is fokozhatja.

Terhesség alatt a napi gyömbérfogyasztás felső határa 20 gramm (ez nagyjából 4 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbért jelent).

Fűszerek — Úgymint ételízesítők, amla (indiai egres), kardamom, chilipor, fahéj (inkább ceyloni, mint kasszia), szegfűszeg, koriander, kömény, curry, görögszéna, gyömbér, torma, citromfű, barna mustár, szerecsendió, paprika, bors, sáfrány, kurkuma, vanília

Mákból és szerecsendióból ne fogyassz tÚl sokat.

Fűszerkeverékek (figyelj oda arra, hogy sómentesek legyenek) — Úgymint sütőtökpite-fűszerkeverék, curry, chilipor, kínai ötfűszer-keverék, az ízletes indiai keverék, a garam masala, az etióp keverék, a berbere, olasz fűszerek, sültcsirke-fűszerkeverékek és a közel-keleti zatar

Fűszernövények — Úgymint bazsalikom, babérlevél, koriander, kapor, fokhagyma, majoránna, menta, oregánó, petrezselyem, rozmaring, zsálya, kakukkfű

Teljes kiőrlésű gabonák

Ajánlott mennyiség: napi 3 adag
Adag nagysága: ½ csésze meleg gabona (Úgymint zabkása, főtt gabona, például rizs vagy quinoa, főtt tészta, csemegekukorica); 1 csésze fogyasztásra kész/hideg gabona; ½ bagel vagy angol muffin; 3 csésze popcorn
árpa, kukorica/popcorn, zabkása, barna rizs, rozs, teljes kiőrlésű bÚza, vadrizs

álgabonák — Úgymint amaránt, hajdina, köles, quinoa és teff

Teljes kiőrlésű gabonából készült termékek — Úgymint tészták, kenyérfélék

Az ép teljes kiőrlésű gabonák jobbak, mint a feldolgozottak, például a teljes kiőrlésű lisztből készült tészta vagy kenyér.
Az emberek 98%-a nem érzékeny a gluténra. Nincs olyan kutatás, amely azt bizonyítaná, hogy számukra bármilyen egészségügyi előnnyel jár az, ha gluténmentesen táplálkoznak.

Teljes kiőrlésű élelmiszerek esetében kövesd az 5:1 szabályt. Teljes kiőrlésű termék vásárlásakor olvasd el a csomagoláson található címkét.

Figyelj oda arra, hogy a szénh >

Italok

Ajánlott mennyiség: napi 5 adag
Adag nagysága: 1 pohár/3,5 dl. Fogyassz minden nap 5 pohár italt az ételekkel bevitt víz mellé.
Víz
Zöld és fehér teák, jázmin- és matcha tea
Fekete tea, chai, earl grey, oolong tea
Gyógyteák — Úgymint kamilla, hibiszkusz (kevesebb mint 1 litert naponta), citromfű, borsmenta, rooibos
Forró csoki (tej nélkül)

Hogy ne halj meg - Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és

Kávé — kis mennyiségű édesítetlen kávé fogyasztása segíthet megelőzni a májkárosodást, a depressziót és a Parkinson-kórt. Légy körültekintő, amennyiben GERD-ben vagy zöldhályogban szenvedsz. Mindamellett azonban a zöld tea minden esetben egészségesebb választásnak bizonyul, mint a kávé.

Ha nem szenvedsz szív- vagy veseelégtelenségben, és az orvosod más okból kifolyólag nem javasolja azt, hogy korlátozd a napi folyadékbeviteledet, a szerző azt ajánlja, hogy igyál meg naponta 5 pohár csapvizet (nem palackozottat, ugyanis az vegyi anyagok vagy mikrobák által szennyezett lehet). A vizet ízesítheted gyümölcsökkel, tealevelekkel vagy fűszer- és gyógynövényekkel.

édesítők

Melasz és datolyacukor
Sztívia — legfeljebb napi 2 sztíviával ízesített ital
Eritritol — az egészséges ételeket, italokat, például a tőzegáfonyalevet ízesítheted eritritollal. Semmiképp ne használd azonban az eritritolt kibÚvónak a gyorsételek legalizálására.
Egyéb ízesítők
Mustár, sörélesztő, ecet

A folyékony füstaroma rendben van, ugyanis abban nincsenek benne azok a rák kialakulását elősegítő összetevők, mint például a füstölt, zsíros ételekben.

Miből ne együnk tÚl sokat, avagy a sárga jelzéssel ellátott élelmiszerek — feldolgozott növényi eredetű ételek, feldolgozatlan állati eredetű ételek

Miután meglehetősen részletes iránymutatást kaptunk arra vonatkozóan, hogy mit együnk, a „Miből ne együnk tÚl sokat” rész meglehetősen vázlatosra sikeredett.

Dr. Greger nagy részében azt mondogatja, hogy a tojás, a csirke és egyéb hÚsok, a halak és a tejtermékek károsíthatják egészségünket, azt azonban nem árulja el, hogy mi az a mennyiség, ami már káros. Ennek a résznek a legegyértelműbb üzenete az, hogy minimalizáljuk a feldolgozott növényi és a feldolgozatlan állati eredetű ételeket.

Az első rész bevezetőjében így ír: „Ebben a könyvben nem a vegetáriánus vagy a vegán étrend, hanem a tudományos bizonyítékokon alapuló étrend mellett állok ki. Azt javaslom, hogy minél több teljes értékű, növényi alapÚ ételt együnk, hogy élvezhessük azok jótékony hatásait, valamint azért is, hogy kiváltsuk velük az egészségtelenebb opciókat.”

A második rész bevezetőjében ezt olvashatjuk: „Emlékszem, hogy egyszer valaki azt mondta nekem, hogy ő sosem tudna átállni a kizárólagos növényi étrendre, mivel nem tudna lemondani a nagyi csirkehÚsleveséről. Hát akkor ne tegye! Majd azt mondtam neki, hogy egye csak a nagyi hÚslevesét, a lényeg, hogy a többi étkezés alkalmával az egészségesebb megoldások mellett tegye le a voksát.” „Mi lenne, ha havi egy alkalomra csökkentené ennek fogyasztását, vagy csak különleges alkalmakra tartogatná?”

A második rész bevezetőjében („Mit értek feldolgozott élelmiszer alatt”) a szerző így fogalmaz: „A sárga jelzésű élelmiszerek limitált fogyasztásának célja a zöld jelzésű élelmiszerek fogyasztásának előtérbe helyezése.”

Úgy tűnik tehát, hogy ezeket az ételeket csak különleges alkalmakkor, illetve napi fogyasztásra csak nagyon kis mennyiségben, a zöld jelzésű élelmiszerek kiegészítéseként javasolja a szerző.

A Hogy ne halj meg által hangoztatott egészségügyi előnyök:

szerint a benne található étrenddel a következő betegségek kockázatát csökkenthetjük: reflux/GERD, Alzheimer-kór, végbélrepedés, angina, asztma, atheroscleroticus plakk, Barrett-nyelőcső, a vért érintő fertőzések, az agyat érintő betegségek, rák (agy-, mell-, vastagbél-, végbél-, nyelőcső-, vese-, máj-, tüdő-, csontvelő-, hasnyálmirigy-, prosztata- és bőrrák, valamint leukémia, limfóma és non-Hodgkin limfóma), krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), májzsugor, klaudikáció, klinikai depresszió, öngyilkossági gondolatokkal járó depresszió, a depresszió egyéb fajtái, székrekedés, koszorÚér-betegség, cukorbetegség, prediabétesz, diabéteszes neuropátia, szívbetegség, aranyér, hepatitis E, rekeszizomsérv, magas vérnyomás, magas vércukorszint, magas koleszterinszint, inzulinrezisztencia, vesebetegség, vesekő, májbetegség, tüdőbetegség, nem alkohol okozta zsíros máj, elhízás/tÚlsÚly, Parkinson-kór, légzőszervi fertőzések, agyvérzés, valamint visszértágulat.

Ez az írás nem hivatott a szakorvosi diagnózis és szakorvos által elrendelt kezelés helyettesítésére. Konzultálj orvosoddal, mielőtt Új étrendre állnál át. Az oldalon szerzőjének étrendi ajánlásait olvashatod.

Hiánypótló és Bestseller “Hogy ne halj meg” című könyvet kötelező olvasmányként ajánljuk mindenki figyelmébe.

Hogy ​ne halj meg Tudományosan ​bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket

ételek, ​amelyek évekkel hosszabbíthatják meg az életedet — ismerd meg Dr. Greger napi tanácsait!
A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók.
A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek — például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek — évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess.

A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is — azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „hÚsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszÚ, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Kapcsolódó könyvek

Sebestyén Balázs – Tóth Gábor – E-mentes ​övezet, avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és tÚl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszÚ élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Sebestyén Balázs – Tóth Gábor – E-mentes ​övezet, avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és tÚl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszÚ élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Lénárt Gitta – élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok — azaz smoothie-k – forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számÚ magyarországi szakértőjének előző két kiadványának – élő ételek könyve és élő édességek könyve – elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsÚságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyÚjtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Lénárt Gitta – Szivárvány ​szakácskönyv
A ​nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel. A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jelent szervezetünknek, míg a nyers ételek tartalmazzák a saját megemésztésükhöz szükséges enzimeket. Az enzimek igen hőérzékenyek, 45 Celsius fok felett elpusztulnak, azért ha élő ételt szeretnénk, azt ne hevítsük fel ennél jobban. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője izgalmas, Új receptjeinek hozzávalóit ezÚttal szárítmányokkal és szuperételekkel gazdagítja, amelyeknek köszönhetően akkor is vitalizáló, nyers ételeket és italokat varázsolhatunk az asztalra, ha épp nincs a kezünk ügyében friss zöldség vagy gyümölcs. A kíméletes aszalással elkészített zöldség- és gyümölcsszárítmányokat, porokat, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmÚ szuperétkeket alapanyagként és fűszerként is használhatjuk a kötetben szereplő gyümölcs- és zöldségturmixok, levesek, pástétomok, főételek és édességek elkészítése során. Gitta receptjeit egyszerűen nem lehet megunni! Táplálékaink gyógyhatásairól külön fejezetben olvashatunk, hasznos információi segítik azokat az olvasókat, akik nem csak az íze és karcsÚsító hatása miatt választják a nyers konyhát, hanem további lépéseket kívánnak tenni a tudatos táplálkozás Útján.

Mark Hyman – Viszlát, ​kilók! Helló, zsír!
Itt ​az idő, hogy eloszlassuk a tévhiteket és megállítsuk a zsírfóbiát! Indul a zsírdiéta az egészségesebb életért és karcsÚbb testért! Dr. Mark Hyman amerikai orvos forradalmian Új étrendjét hosszas tudományos kutatómunka alapján állította össze. Könyvében közérthetően mutatja be, hogy nem a zsírfogyasztástól hízunk el; sőt, minél több zsírt fogyasztunk, annál több zsírtól szabadulunk meg, és annál jobban érezük magunkat a bőrünkben. A pegán diétaként ismertté vált étrend lényege, hogy a zöldségek és hÚsok mellett valóban hasznos zsírféléket fogyasztunk, mint például a tojás, az olajos magvak, az avokádó vagy az olívaolaj. évtizedek óta rettegünk a zsíroktól, de ez a beidegződés teljesen indokolatlan. Dr. Hyman zsírdiéta programjának segítségével nemcsak csökken a sÚlyunk, és javul a közérzetünk, de olyan betegségeket is megelőzhetünk, mint a cukor- és szívbetegség, a demencia vagy a rák. A könyvből gyakorlati Útmutatást, bevásárlólistát, pompás recepteket és tanácsokat kapunk egy olyan fogyókÚrához, mely egyszerre tesz jóllakottá és egészségesebbé.

Angela Dowden – 5:2 ​Diéta
Angela ​Dowden a nottinghami egyetemen tanult táplálkozástudományt, és szakértőként dolgozott az élelmiszeriparban nyolc éven át. Vizsgálta a darált hÚsokban lévő zsírmennyiséget, és lerántotta a leplet a legÚjabb sztárdiétákról. Táplálkozási filozófiája következetes és tÚlzásoktól mentes. Az elmÚlt tizenöt évben Újságíróként is hírnévre tett szert, 2012-ben Nagy-Britanniában elnyerte Az év Egészségügyi és Táplálkozási Újságírója kitüntetést ? Felejtsük el a soha véget nem érő, önsanyargató fogyókÚrákat, amelyek nem hoznak végleges megoldást! A 5:2 diéta módszerével – vagyis ha heti 2 böjtnapot beiktatunk az étrendünkbe -, nemcsak a mérleg fog kevesebbet mutatni, de egészségesebbek is leszünk. Ami igazán jó hír: a hét többi napján nyugodtan válogathatunk kedvenc ételeinkből! Az ízletes, alacsony kalóriatartalmÚ receptek a böjtnapokat is élvezetessé teszik. A sütőtökös-ricottás frittatától a citromos-rozmaringos csirkéig sok finom, kalóriaszegény étel receptje szerepel a könyvben. Ezeket a fogásokat nemcsak a diétázó fogyasztja majd szívesen, hanem az egész családnak változatosságot jelenthet. A szakszerűen összeállított receptek mellett alacsony kalóriatartalmÚ harapnivalókat is ajánlunk, és egy praktikus kalóriatáblázat, valamint egy négyhetes étkezési terv is segíti a fogyni vágyókat hasznos Útmutatóként szolgál mindazoknak, akik már áttértek a szakaszos böjtölés szerinti táplálkozásra, és azoknak is, akik még csak most ismerkednek vele. Az 5:2 diéta -amellett, hogy gyors, látványos és tartós eredményeket hoz a fogyni vágyók számára -, szinte észrevétlenül válik a mindennapi élet részévé

Richard Wiseman – 59 ​másodperc
Mitől ​válik kreatívabbá az, aki cserepes növényt tart az asztalán? Miért nagyobb az esélye, hogy visszakapjuk elvesztett tárcánkat, ha egy mosolygós csecsemő fényképét őrizzük benne? Hogyan növelhetjük az esélyeinket egy állásinterjÚn? és az első randin? Vajon miért hangol azonnal jobb kedvre, ha egy ceruzát veszünk a két fogsorunk közé? áligazságokat leleplezni nem egyszerű dolog, ám ennél is nehezebb valóban működő igazságot ajánlani helyettük. A neves amerikai pszichológus, Richard Wiseman mindkét feladatra vállalkozik: meggyőzően cáfolja meg a „Hogyan legyünk sikeresek és boldogok?" jellegű önsorsjavító könyvek csÚsztatásait, és sokkal praktikusabb módszereket javasol a boldoguláshoz. Méghozzá egyszerű és kipróbált módszereket, amelyek a családi problémák során ugyanÚgy beválnak, mint a munkahelyen, az első randevÚn, az Új munkatárs kiismerésében vagy éppen egy vállalat vezetésében. Wiseman jó érzékkel ismerte fel, hogy manapság nincs időnk hónapokat-éveket töltenünk személyiségünk átformálásával. Tanácsai ezért rövidek és frappánsak; olyanok, amelyeknek mind megértése, mind pedig sikeres alkalmazása csupán egyetlen percünkbe telik. Nem véletlen tehát, hogy Az elme kerekei sorozatban most megjelent kötet címe 59 másodperc. és bár ez tényleg rövid időnek tűnik, garantálhatjuk, hogy minden tanács emlékezetes 59 másodpercet szerez majd!

Schobert Norbert – Norbi: ​A 2. titok
Kedves ​Barátom, Sorstársam! Mennyi minden történt hat hónap, előző könyvem megjelenése óta! Újabb százezer család alakította át életét az Update szerint! Az országot járva átölelnek a lefogyott, boldog emberek! Jó érzés, ha az ember értelmét láthatja a munkájának. Ráadásul nemcsak idehaza, de külföldön is felfigyeltek a módszerre. Fogyni boldogan is lehet, megtartani pedig semmiség – ez a 2. titok! Családi receptjeinket is ebben a könyvben találod. Az ország szinte összes élelmiszer termékének kódját ugyancsak mellékelem! és persze Újabb tanácsok, őszinte vallomások, hogy életed az önmegvalósításról és ne a kifogás kereséséről szóljon. ölellek. Norbi

Nagy Réka – ökobaba
Sehol ​nem lenne ez a könyv, ha nem lenne kiért és miért hajnalig bÚjni a netet, számtalan ellentmondó véleményt százszor Újra meg Újra elolvasni Úgy, hogy közben ez az alaposság ne forduljon ellenünk, ne mérgezze a hétköznapjainkat. Hogy ne félelem legyen mögötte, hanem szeretet. én így szeretek. Hogy azokra, akik fontosak nekem, megpróbálok vigyázni anélkül, hogy belebolondulnék abba, hogy Úgysem tudok rájuk vigyázni. A picik mintát követnek. Hiszek abban, ha most a piac hangulatát szeretik meg, ha látják, hogy finom dolgokat hamar meg lehet főzni a konyhában, ha azzal játszunk, hogy vajon melyik zöld levél a bazsalikom és melyik a petrezselyem, ha igyekszünk egy adalékoktól, kemikáliáktól és felesleges tárgyaktól mentes életet kialakítani, akkor ezt fogják tovább vinni majd később a saját életükben. Mert nekik ez a természetes. Nagy Réka A népszerű ökoanyu blog és könyv szerzője legÚjabb könyvében olyan témaköröket jár körbe, mint a természetes babavárás vagy a bababarát lakás kialakításának módjai; de foglalkozik a babaápolással és babajátékokkal, a kicsik helyes táplálkozásával és számos, nem kevésbé fontos kérdéssel. olvasásakor rájövünk, hogy a manapság sokat hallott fenntartható életmódot, meg lehet élni a hétköznapok szintjén szülőként is, bízva abban, hogy ezzel mi magunk is pozitívan befolyásolhatjuk gyermekeink jövőjét.

Dr. Keith Souter – 50 ​tanács, amit már ma megtehetsz a hátfájás ellen
Az ​olvasmányos, hasznos könyvben dr. Keith Souter megismertet a hátfájás különböző típusaival, sokféle okával és gyakorlati, holisztikus tanácsokat kínál ellenük. Az általános orvos és a homeopata sok éves tapasztalatainak birtokában tekinti át az életmód, az étrend megváltoztatásnak módjait, és azokat az öntevékeny kiegészítő terápiákat, amelyek segítenek mérsékelni a hátfájást.

Dean Ornish – Spektrum
Az ​életmódváltás csak akkor tartós és eredményes, ha az nem áldozat, hanem öröm. A XX. század kemény üzenete így hangzott: sorsunkat génjeink határozzák meg! A XXI. század Új kihívása a genetika Újraértelmezése. Génjeink a lehetőségeket, nem pedig a megváltoztathatatlan jövőt jelentik. Sorsunkat, életünket, egészségünk alakulását környezetünk, hangulatunk meghatározó módon befolyásolja. Sokan tisztában vagyunk egészségtelen életmódunk kockázataival, mégsem tudjuk könnyen feladni régi szokásainkat, életmódunkat. Rohanó világunkban nehezen küzdjük le a stressz által okozott feszültségeinket, nem mozgunk rendszeresen, rendszertelenül és össze-vissza eszünk, és legfőképpen arra nem jut időnk, hogy magunkkal és szeretteinkkel törődjünk. Megfelelő motiváció hiányában pedig végleg elveszítjük a lehetőséget, hogy megelőzzük, kezeljük, s ha kell, visszafordítsuk a betegségeket. A Spektrum olyan tudományosan igazolt egészségprogram, amely személyre szólóan segít az életmódváltás gyakorlati megvalósításában. Mindezek mellett még csábító is, mert szakítva a régi módszerekkel nem a lemondásra és az áldozatvállalásra, hanem az élvezetekre és az örömökre épít. Nem véletlen, hogy dr. Ornish világszerte elismert életmódprogramja már sokak számára jelentett sorsdöntő fordulatot.

Ismeretlen szerző – Rákmegelőző ​étrend
A ​daganatos betegségek kezelésének modern orvosi megközelítése olykor kudarcot vall. A sÚlyos betegségek esetében is igaz a mondás, hogy könnyebb a bajt megelőzni, mint utólag orvosolni. Ez a kézikönyv Hippokratész tanácsát szem előtt tartva – ételed legyen egyetlen gyógyszered – megismerteti az olvasókkal azokat a hatékony és jóízű orvosságokat, amelyek bőségesen rendelkezésre állnak a konyhakertekben és a piacokon. A zöldségfélék és gyümölcsök olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek megakadályozzák a sejtek rosszindulatÚ elfajulását, s a már beindult folyamatban természetes kemoterápiaként hatnak. Egészségvédő ételreceptek gyűjteménye zárja a kötetet.

Demecs István – Superfood ​- a mikroalgák
Ebből ​a könyvből megtudhatja, hogy a mikroalgák — a Spirulina és a Chlorella — miért váltak korunk szuperélelmiszereivé, illetve, hogy milyen betegségek esetén érdemes őket fogyasztani. A Chlorella és a Spirulina két elsőre igen meghökkentő tápláléknak tűnhet. összefoglal mindent, ami a szakirodalomban fellelhető. Bemutatja ennek a két „növénynek” a legfontosabb élettani tulajdonságait és megtanít mindenkit arra, hogy miért és hogyan érdemes betenni ezeket a napi étrendjébe. A táplálkozási szakkönyvek vagy meg sem említik, hogy léteznek, ha igen, akkor pedig szinte semmi értelmes segítséget nem ad az alkalmazással és a mennyiségekkel kapcsolatban. Az Internetet átböngészve, alig található használható magyar nyelvű leírás róluk. Tudta ön, hogy egy gramm Spirulina 12-szer több fehérjét tartalmaz, mint a marhahÚs? Ráadásul ez a protein sokkal jobb minőségű, mint ami a marhahÚsban található. Vagy tudta ön, hogy mind a Spirulina, mind a Chlorella tartalmaz egy fitotápanyagot (növényi tápanyagot), ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok Újra felépítésében? Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében. Tudta ön, hogy mindkét alga képes számos rákos betegség kezelésére? A Spirulina és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is segítenek. A fentieken kívül további kézzel fogható hasznos tulajdonságot ismerhet meg a könyvből, valamint konkrét adagolási és alkalmazási tanácsokat is kap majd.

T. Fodor Zsuzsanna – Tanácsok, ​receptek lisztérzékenyeknek és tejcukorérzékenyeknek
A ​liszt- és a tejcukorérzékenységről, ezek kialakulásáról, kezeléséről szól a könyv. A szerző gyakorlati tanácsokkal, táplálkozási Útmutatóval, ételreceptekkel, mintaétrendekkel segíti mindazokat, akik ezzel a két betegséggel élnek együtt. Javaslatot ad az élelmiszerek kiválasztásához. A kötet különlegessége, hogy minden receptnél külön felsorolja mind a liszt-, mind a tejcukorérzékenyek számára ajánlott hozzávalókat. A könyvben szereplő tápanyagtáblázat segítségével mindenki elkészítheti saját receptjeit is.

Tóth Gábor – Allergia- ​és Candida-kalauz
Az ​utóbbi években jelentősen megnőtt az allergiák és a gombás eredetű betegségek száma Magyarországon. Az Újabb kutatási eredmények szerint az allergiák hátterében sok esetben táplálkozási és egyéb életmódbeli okok állnak. Miért vált világbetegséggé a pollenallergia? Hogyan befolyásolja az étrend az ételallergiák kialakulási esélyét? Mit tehetünk meg mi a javulásunk érdekében? Visszafordíthatók-e az allergiák? E kérdések megválaszolása mellett hangsÚlyt helyez a megelőző és terápiás étrend kialakításának legfontosabb szempontjaira, a kismama, a szoptatós anya és a csecsemő táplálkozásának alapelveire is. Az allergia kérdésköréhez szervesen kapcsolódik a candidiasis témája. A második részben a szisztémás gombás betegségek okainak leírása mellett a következő kérdésekre keressük a választ. Miért terjednek hatalmas sebességgel a gombás betegségek korunkban? Hogyan előzhető meg és hogyan kezelhető hatékonyan a candidasis? Milyen étrend javasolható a betegeknek, és mely élelmiszerek ellenjavallottak? Várható-e hosszÚtávÚ gyógyulás a candidasisból? Mennyiben egyedi e könyv? Két olyan témáról ad keresztmetszetet, amelyek potenciálisan igen sok embert érintenek hazánkban. Tudományos, mégis közérthető és gyakorlatias ismeretanyagot nyÚjt az allergiában és candidiasisban szenvedők számára. Emellett a megelőzést is előtérbe helyezi, így az egészségesek is haszonnal forgathatják. Az ismeretterjesztő jelleg mellett segíti a szaktanácsadást és az egészségtudatos szemléletmód elsajátítását is. Mindezek mellett az ok-okozati összefüggések leírása, valamint a táplálkozásbeli okok megnevezése sok Újdonságot, érdekességet és tanulságot tartogat a kedves olvasó számára.

Ismeretlen szerző – Hétköznapi ​kalauz
A ​jó döntés alapja a tájékozottság — könyvünk választási lehetőséget kínál mindennapi döntéseinkhez. A kézikönyv nyomon követi házon belüli és házon kívüli mindennapi életvitelünket. Célja a felkészítés az alkalmazkodásra, a meglévő és eljövendő problémák megoldására Úgy, hogy javuljon életünk minősége, kiadásaink viszont csökkenjenek.

Ismeretlen szerző – Tudatos ​vásárlók könyve
A ​kötet a Tudatos Vásárlók Egyesülete által kiadott Magazin eddigi számainak cikkeiből készült válogatást tartalmaz. A fogyasztói magatartás társadalmi és környezeti kérdéseit dolgozza fel olvasmányos, könnyed hangvételű, ugyanakkor alapos és tényszerű információkat szolgáltató írásokban, interjÚkban. érdekes háttérinformációkat vonultat fel az alcímben szereplő témakörökben, ugyanakkor számos gyakorlati tanáccsal is szolgál a fenntartható fejlődést szolgáló, környezetbarát, tudatos vásárlói szokások kialakításához.

Szondy Máté – Megélni ​a pillanatot
önnel ​is előfordult már, hogy nem tudta átadni magát egy kellemes élménynek, mert gondolatban a mÚlt eseményein tépelődött, vagy a jövő miatt szorongott? Hogy képtelen volt egy adott feladatra koncentrálni, mert folyton más dolgok jutottak eszébe? Kutatások szerint az átlagember ébren töltött idejének 47%-ban gondolatai elkalandoznak attól, amit tesz. Ennek azonban ára van: amikor elménk csapong, lényegesen kevésbé érezzük magunkat elégedettnek, mint amikor jelen vagyunk a pillanatban. A tudatos jelenlét nem más, mint figyelmünk irányításának különleges módja az "itt és most"-ra. Bár a fogalommal sokszor találkozhatunk különböző vallási és spirituális témájÚ könyvekben is, elsajátítása nem kötődik semmilyen világnézethez. Célja az, hogy teljes valónkkal jelen legyünk a pillanatban. Az élmények éber, ítélkezés-mentes, nyitott megélésének ugyanis számtalan pozitív testi és lelki hatása van: enyhíti az átélt stressz intenzitását, megerősíti az immunvédelmet, elviselhetőbbé teszi a fájdalmat, csökkenti a depresszió és a szorongásos problémák kialakulásának veszélyét, és javítja figyelmi kapacitásunkat. Akik gyakrabban élik meg a tudatos jelenlétet, elégedettebbek az életükkel, magasabb az önbecsülésük, valamint sokkal elfogadóbbak önmagukkal és másokkal szemben. és ez csak néhány kiragadott példa a sok közül. érdemes hát elsajátítani az éber figyelem "művészetét", melyet a könyvben tesztek és gyakorlatok is segítenek.

Tihanyi András – Wellness ​étrend
A ​wellness valójában egyfajta életmód, életszemlélet összefoglaló neve, amely magában foglalja a jókedvűen végzett testmozgást, a jótékony pihenést, ellazulást, testünk-lelkünk működésére való tudatos odafigyelést, s a minél természetesebb formában levő, feldolgozatlanabb élelmiszerek fogyasztását. E könyv azoknak nyÚjt segítséget, akik vagy nem tudnak, vagy nem akarnak pl. egy hosszÚ hétvégén megismerkedni valamelyik wellness központban e módszer egyes elemeivel, inkább a wellness egészéről szeretnének képet kapni. A szerző bemutatja, hogy miként illeszthetjük be hétköznapjainkba ezt az életmódot, ír az örömteli testmozgásról, a szervezet tisztulását segítő léböjtkÚrákról, gyümölcsnapokról, az immunrendszert erősítő, edző módszerekről és természetesen legbővebben az étrendről. Az étrend lényege több évszázados tudáson és az egészséges táplálkozás tudományos ismeretein alapul. Az, az étel táplál minket leginkább, amely azon a földön, éghajlaton termett, ahol élünk. Lehetőleg vegyszermentesen termelt (bio) élelmiszereket használunk és a hagyományos, paraszti ízeket élesztjük Újjá. Hozzátartozik a helyben (vadon vagy termesztve) megélő növényeket és őshonos (tenyésztett vagy vadon élő) állatokat választjuk inkább, noha időnként más finomságok felé is elcsábulhatunk. Törekszünk a természetes ízekre, a tÚlzott sózás helyett fűszerezünk, felhasználva fűszereink anyagcsere-gyorsító vagy éppen vízhajtó hatását. Hidegen sajtolt magolajokat és egész gabonaszemeket használunk a konyhában, és a friss tej, tejtermékek, sovány hÚsok és halak is rendszeresen asztalunkra kerülnek. édességként barna cukor és méz illik. Megtudhatjuk azt is, hogy szomjunkat miért tiszta vízzel, friss forrásvízzel, különböző ásványvizekkel oltsuk. Ha megismertük ezt az életszemléletet, s belőle néhány elemet beillesztünk a hétköznapjainkba, már nagy lépést tettünk afelé, hogy testileg, lelkileg, érzelmileg kiegyensÚlyozottabb, energikusabb, boldogabb életet éljünk. Vajon ki ne szeretné ezt?

Ismeretlen szerző – Az ​allergiáról
A ​Patika Magazin Könyvek sorozat az egészségügyi populáris könyvekhez képest több szempontból is Újdonságot jelent. – A témák felvezetése általános ismereteken, alapvető élettani tudnivalókon alapszik. – Az orvosok által írt cikkekben a betegségek megközelítése, feldolgozása több szempontból történik. – A szakmai tartalmak értékét növeli a részletes dietetikai és életmódbeli tanácsadás, a betegségek szempontjából kívánatos étkezési ismertetés. – Kuriózum a tartalmi vonulatok lezárásaként a betegségek pszichoszomatikus, lelki megközelítése is. – Újszerű és formabontó a könyvsorozat a vizualitásában, a könnyed szerkesztésben és a lendületes tipográfiában.

Leave a Reply