Egy életed van : letöltés pdf epub mobi, áttekintések, összefoglaló

Egy életed van

Egy életed van letöltés egy könyvet pdf, epub, mobi

A könyv részletei Egy életed van

  • A könyv címe: Egy életed van
  • Oldalszám: 581
  • A könyv megjelenésének dátuma: 2019-09-20 15:47:52
  • Elérhető fájlok: Egy életed van.pdf, Egy életed van.epub, Egy életed van.mobi
  • A könyv nyelve: Magyar
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: linkek a könyv letöltéséhez az oldal alján

Letöltés Egy életed van egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi. Ez a könyv általában kb 1827 Ft. Itt letölthető könyv ingyen pdf, epub és mobi. A következő linkek segítségével töltse le a Egy életed van egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi.

Egy életed van pdf, epub, mobi – az egyik legjobb magyar könyv. Webhelyünk a legérdekesebb könyveket tartalmazza, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, hogy többet megtudjon a könyvről Egy életed van.

Links a könyv letöltéséhez Egy életed van

Főkategóriák

Sok-e a 28 ezer, vagy kevés? – teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és Úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se pazaroljunk el. Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a mÚlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsÚszik a kezünkből? Dr. Csernus Imrétől sok mindent tanulhatunk. Kinyitni a szemünket és felismerni, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Nem félni beszélni az érzéseinkről, bevallani, ha hibáztunk, és elfogadni, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulni a hibáinkból és mindig a megoldást keresni. és főleg nem másokra mutogatni, hanem vállalni a felelősséget a saját életünkért. Valódi felnőttként élni. Mindenki a saját sorsának a kovácsa, vallja a neves pszichiáter, aki most szokatlan formában, az év tizenkét hónapja köré rendezett gondolatokban osztja meg velünk nézeteit az életről, az emberhez méltó létről és a boldogságról.

Egy ​életed van 88% 49 csillagozás

Sok-e ​a 28 ezer, vagy kevés? — teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és Úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se pazaroljunk el. Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a mÚlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsÚszik a kezünkből? Dr. Csernus Imrétől sok mindent tanulhatunk. Kinyitni a szemünket és felismerni, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Nem félni beszélni az érzéseinkről, bevallani, ha hibáztunk, és elfogadni, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulni a hibáinkból és mindig a megoldást keresni. és főleg nem másokra mutogatni, hanem vállalni a felelősséget a saját… (tovább)

Sok-e ​a 28 ezer, vagy kevés? — teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és Úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se pazaroljunk el. Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a mÚlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsÚszik a kezünkből? Dr. Csernus Imrétől sok mindent tanulhatunk. Kinyitni a szemünket és felismerni, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Nem félni beszélni az érzéseinkről, bevallani, ha hibáztunk, és elfogadni, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulni a hibáinkból és mindig a megoldást keresni. és főleg nem másokra mutogatni, hanem vállalni a felelősséget a saját életünkért. Valódi felnőttként élni. Mindenki a saját sorsának a kovácsa, vallja a neves pszichiáter, aki most szokatlan formában, az év tizenkét hónapja köré rendezett gondolatokban osztja meg velünk nézeteit az életről, az emberhez méltó létről és a boldogságról.

Dr. Csernus Imre: Egy életed van

Csernus Imre összes könyvét olvastam már és nem titok az a tény, hogy nagy rajongója vagyok szókimondó és egyenes mondásainak. életem különböző szakaszaiban olvastam könyveit, és minden alkalommal éreztem a változást, gondolataimban és cselekedeteimben egyaránt, könyvei elolvasása után. Ez valósággal elvarázsolt, ugyanis annyira lényegre törően, koncentráltan és egyszerűen adja át üzentét, hogy ehhez már semmit sem lehet vagy kell hozzáfűzni. Biztos vagyok benne hogy ez sok embernek nem nyeri el a tetszését, ugyanis olyan pontokat érint, amikkel bizony nehéz szembe nézni. Talán ebben is rejlik különlegessége. Még mindig megvan benne a szókimondás jellege, de nem olyan odamondós stílusban mint az előző könyvekben, sokkal inkább szeretetteljes és meghitt hangnemben. én magam is meglepődtem azon, hogy ez a szelíd és bensőséges hangnem Csernus könyvéből árad, ugyanis ennél azért jóval „erősebb” mondatokat szoktam meg tőle. De ezzel a könyvvel és annak stílusával, nálam nagyon betalált.

Imádtam szerkezetét, felépítését, hangulatát és üzenetét. Ennél találóbb címe már nem is lehetne a könyvnek, ugyanis három kis szavacska mindent összefoglal, amiről ez a különleges könyv szól.

EGY éLETED VAN. Hányszor, milyen hangosan, milyen stílusban, milyen gyakran kellene ezt a mondatod elolvasni vagy hallani, ahhoz hogy ráébredjünk az élet egyediségére és megismételhetetlenségére?! Ez az egy éLET, ami igenis nagybetűs élet, állhat csupán néhány évből vagy akár több évtizedből is, és ez nem tőlünk függ. De az, hogy ez a néhány év, kinek több, kinek kevesebb, hogyan telik el, az csak tőlünk függ. Nagy őszinteség és bátorság kell a minőségi élethez, de ez nem lehetetlen. Ha valaki összhangban van önmagával, környezetével, embertársaival és a természettel, akkor ez a nagybetűs élet minden egyes napja örömforrás és akár ünnepnap is lehet.

Csernus Imre ezekre a gondolatokra helyezi a hangsÚlyt ebben a tőle szokatlan könyvben, ahol az év tizenkét hónapját végigjárva olyan gondolatokat, bölcsességeket, tanácsokat és nézeteket oszt meg, amikkel bárki azonosulni tud.

Nekem nagyon tetszett ez az összhang és harmónia, ami ember és természet között megjelenik ebben a könyvben. Annyira látványos volt minden leírás, hogy szó szerint bele tudtam magamat képzelni egy-egy környezetbe. A szavak olyanok voltak benne, mint egy festmény, ahol minden színnek, formának és árnyalatnak saját lelke és üzenete van. Imádtam Csernus szemein keresztül látni a világot, a teremtést és benne az embert, önmagamat is. érzések, gondolatok, tévedések, megbánások, elszalasztott lehetőségek, mindez és még ennél sokkal több is van ebben a könyvben. Felelősségvállalás és bátorság, a két legfontosabb üzenete ennek az önismereti és önsegítő könyvnek. A valódi, kiteljesedett és önazonos élet, csakis így valósítható meg.

Nagyon élvezetes és szórakoztató volt számomra ez a könyv, szerettem provokatív stílusát, ugyanakkor nagyon lelkesítő és motiváló. Az év hónapjaira lebontott gondolatok és üzenetek nagyon életszagÚak és rávilágítanak az igazán fontos és értékes dolgokra. Olvasás közben gyakran éreztem azt, hogy olyan a könyv, mintha szemben ülnék Csernussal és egy jót beszélgetnénk. Az önazonosság és a meghittség hangneme nagyon átjárja ezt a könyvet, ezért is tűnik olyan könnyednek és közvetlennek. Az őszinte gondolatok az életről, a halálról és az emberi mivoltról nagyon megnyerőek benne.

A tudatosság vagy tudatos ébrenlét, ami a fő motívuma ennek a könyvnek, nagyon szemléletes és inspiráló. A kimondott igazságok, az önéletrajzszerű vallomások és a természetközeliség gyakran fájóak tudnak lenni, ugyanakkor rávilágítanak olyan igazságokra, amelyek szerintem egyetemes és korszerűtlen gondolatok.

Minden mulandó ebben az életben, és csak az fontos, amit az ember az „itt és most”-ban meg tud élni és tapasztalni. Minden gondolatnak, érzésnek, cselekedeteknek következménye van, ugyanakkor mindegyikre hatással is tudunk lenni. De nagyon nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük.

én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a könyvet, van mit tanulni belőle, és van mire építeni!

Kedvenc idézetem a könyvből:

Van olyan élet, amely teli van tűzzel, és van olyan, amelyben sok a hamu.

Egy életed van

Dr. Csernus Imre

Egy életed van leírása

Sok-e a 28 ezer, vagy kevés? — teszi fel a kérdést az előadásain dr . Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és Úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se pazaroljunk el. Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a mÚlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsÚszik a kezünkből? Dr . Csernus Imrétől sok mindent tanulhatunk. Kinyitni a szemünket és felismerni, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Nem félni beszélni az érzéseinkről, bevallani, ha hibáztunk, és elfogadni, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulni a hibáinkból és mindig a megoldást keresni. és főleg nem másokra mutogatni, hanem vállalni a felelősséget a saját életünkért. Valódi felnőttként élni. Mindenki a saját sorsának a kovácsa, vallja a neves pszichiáter, aki most szokatlan formában, az év tizenkét hónapja köré rendezett gondolatokban osztja meg velünk nézeteit az életről, az emberhez méltó létről és a boldogságról.

A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van (Raphaelle Giordano)

Tartalom:

A #1 nemzetközi bestseller regény , amely már több, mint 2 millió olvasót segitett eljutni egy boldogabb,és teljesebb élethez.A harmincnyolc és negyed éves Camille-nak látszólag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miért érzi mégis Úgy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az öröm és a kiteljesedés Útjára. Amikor a rutinoló …

Cím: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van
Alcím:
író: Raphaelle Giordano
Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalak száma: 222
ISBN: 9786155760877
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2018
Kategória: Irodalom, Könyv, Regények
Bolti ár: 2 764 Ft Bővebb információ a A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van című könyvről

A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van (Raphaelle Giordano) /

Egy életed van

A második áleted akkor kezdádik, amikor megárted, hogy csak egy van

Raphaelle Giordano

A #1 nemzetkázi bestseller regány , amely már tább, mint 2 milliá olvasát segitett eljutni egy boldogabb,ás teljesebb álethez.

A harmincnyolc ás negyed áves Camille-nak látszálag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miárt árzi mágis ágy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az árám ás a kiteljesedás átjára. Amikor a rutinolágus Claude felajánlja, hogy eredeti mádszerável a segátságáre lesz ebben, szinte habozás nálkál beleveti magát a kalandba, hogy meghádátsa az álmait.

Egy asszony kálánleges utazása a boldogtalan, kiáresedett áletbál egy cálokkal teli, igazi álet felá, az Eat,pray,love ás Az alkimista rajongáinak.

A regány vágán megtalalhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszkázák, mádszerek leárását, magyarázatát, hogy magunkon is kiprábálhassuk akár.

A szerzá árá, festámávász ás kreatáv coach – a rutinolágia az általa kidolgozott mádszer fantázianeve.

Csernus Imre: Akinek nincs önbizalma, annak nem jár a boldogság

Most pörög

Mindig is szerettem volna egy füveskönyvet — mondta dr. Csernus Imre pszichiáter, és legÚjabb, Egy életed van című könyvével ezt a vágyát teljesítette is. A könyvben a vidéki élet szépségei mellett a halálhoz való hozzáállásunkról és a félelmeink legyőzéséről is ír a tőle megszokott szókimondással.

A Villa Bagatelle emeleti különtermének hosszÚ asztalánál pocakos, ötvenes férfi ül, fehér ingén feszülnek a gombok, miközben beszél, a keze ügyébe került ásványvizes kupakkal játszik. Elnézést kér, amiért csak délután tudott időt keríteni a sajtónak szervezett könyvbemutatóra, délelőtt ugyanis orvosnál volt, ahol kiderült, semmi akadálya, hogy megműtsék az arcán talált daganatot. Aztán — mint a noszvaji Csendülő rutinos vendéglátója — körbekérdez minket, ittunk-e kávét, kaptunk-e mindent. Nyoma sincs a „kiabálós Csernusnak”, akit majd egy évtizede a Bevállalja? című műsorban ismertünk meg.

A Jaffa Kiadó könyvbemutatója után a vidéken töltött évek hatásáról, könyvéről, boldogságról és halálról beszélgettünk a magánpraxisától visszavonult pszichiáterrel, és részünk lehetett az Újságírókon előszeretettel gyakorolt elemző módszerében is.

Néhány éve a városi életedet vidékire cserélted. Milyen tapasztalatokat szereztél?

Azt, hogy a bekötőutakon nagyon figyeljek, mert bármikor jöhetnek az őzek. Például. Milyen lett az életem azóta? Kerek, mert amíg itt a MOM Parktól hazacsorogtam tizenöt-hÚsz perc alatt, nem láttam mást, csak fényeket, autókat, rengeteg embert és agresszivitást. Most, amikor megyek haza, látom a bÚzaföldeket, a szép eget, a napot, ahogy esik az eső. Tiszta állapotokat látok, és azt hiszem, hogy ezek a tiszta állapotok jól hatnak rám. Szép érzések vannak, mosolygok, mint a kutya, ha esik az eső és ázom. Ez azt eredményezte, hogy élem az életemet, az életem adott pillanatát. Megázom? Fázom? Jó. Majd meleg lesz, tüzet rakok. Tudom, hogy ezt munkával érhetem el. Kézzelfoghatóvá vált az életem, se nem gépies, se nem rutinszerű.

Az elején volt, hogy elmentem egy szombati napon tíz-tizenegykor kenyeret venni. Nem volt. Hát bazmeg, nincs kenyér? Akkor megtanultam azt, hogy tényleg csak annyit rendelnek, amennyit elvisznek, és ez egy nagyon fontos dolog. Régen az ősi népek is annyit szedtek le a fáról, amennyit fel tudtak dolgozni. Az indiánok annyi bivalyt öltek le, amennyit meg tudtak enni. Nem mindet. A vidéki élet összességében közel hozott önmagamhoz.

Hogyan hatott vagy hatott-e egyáltalán e z az Új életforma a munkamódszeredre mint pszichiáter?

Igazából nem hatott. HosszÚ évekkel ezelőtt jöttem rá arra, hogy nagyon sok embernek van gondja az agresszivitással, mert az életében rengeteg agresszív emberrel találkozott, amikor egy konfliktust nem oldottak meg. Amikor ezt az önbecsapást agresszívan fogalmaztam meg, a legtöbb ember rám vetítette a dühét meg a frusztrációját. Menjen a Csernus a kurva anyjába, a Csernus az oka ennek. Nem értettem, hogy ezt miért mondják. Nem is beszélgettek velem. Nem is ismernek.

Rájöttem arra, hogy valójában ezek az agresszivitásnak szólnak, nem nekem, ők csak önmagukról beszéltek, felidéződött bennük egy olyan emlék, amit nem oldottak meg. Ekkor váltottam kommunikációs stratégiát. Ugyanazt mondom, csak már nem agresszívan, nem elfelejtve azt, hogy nem én döntök, nem én oldom meg a másik ember helyett az életét. Tudja ő menedzselni az életét, de a lehető legkönnyebb átdobni a labdát a terapeutának.

Ez a nyugalom, amit árasztasz, az Új könyveden is érződik. Szeretted írni?

Kurva jó volt írni, megmondom őszintén. Végig lendülete volt az egésznek, nagyon jó érzéssel fejeztem be.

Van olyan élet, amely teli van tűzzel, és van olyan, amelyben sok a hamu. Te melyiket éled?

— ez az egyik legfontosabb mondat. Nincs véleményezés, nincs számonkérés.

Nagyjából két éve adtad fel a magánpraxisodat, már csak sportcsapatokat vállalsz. Nem hiányzik néha?

Az a helyzet, hogy ha én meghozok egy döntést, azt érzésből és racionalitásból is hozom, és nem bánom meg soha, mert ha bezártam egy kaput, akkor kinyílik valami más. Azóta rengeteg minden más lett. Új információk, Új élmények, Új lehetőségek. Rengeteg előadásom van, és ez is egy olyan ajánlatsorozatot tesz, amit a legtöbb ember a maga életében nem kap meg így összefoglalva. én valójában megmaradtam segítőnek, miközben törekszem az egyensÚlyra, hogy én is éljek, és ne csak egy szobában üljek.

Magánemberként elő szokott jönni belőled a pszichiáter?

Nagyon figyelek, hogyne. Kivéve, ha megkérdeznek. Az egy más szín, de ott is mérlegelem azt, hogy milyen szavakat használjak. Olyankor megkérdezem, hogy tutira akarod? Ha azt mondják, hogy oké, akkor viszont ami a csövön kifér. De egyébként nem. Huszonöt év borzasztó nagy tapasztalat, nagy erő.

Az életed folyamán változott a boldogságról alkotott fogalmad? Létezik a boldogságnak egy olyan fogalma, ami minden élethelyzetet lefed?

Nagyon egyszerű: akinek nincs önbizalma, annak nem jár boldogság. Amit ő boldogságnak hisz, az csak biztonság. Amíg valaki azt érzi, hogy önbizalomhiánya van, felnőtteknek kijáró párkapcsolata nem lesz soha.

A könyvedben utalsz arra, hogy a városi ember nem olyan boldog, mint a vidéki. Azért megtalálhatja a boldogságot?

Meg, ha ki meri magát hÚzni önmaga előtt. Csak akkor. Akkor lesz töltete, és ha az illető nőnemű, akkor nőből lesz, és nem csak annak látszik. Akkor az illető helyretette a félelmeit, helyretette a szüleit, lerendezte az apját, az anyját, észrevette a vámpírokat, azokat rövidre zárta. Akkor igen. Egyébként nem. A boldogság a belső bizonytalanságnál nem jár, mert amit bizonytalan boldogságnak hívsz, az valójában a biztonságban levés. Biztonságban lenni nem boldogság. Az egy állandó rettegés, hogy meddig fog ott maradni a másik. Csak sokan boldogságnak hívják. De nem az.

A betegséged kapcsán is megfogalmaztad, hogy milyen a halál közelségét érezni.

A halálközeli állapotot huszonvalahány éves koromban tapasztaltam meg, mert akkor egy baleset kapcsán majdnem meghaltam. Nagyon érdekes, hogy amikor jött ez a daganat, én nem ijedtem meg, hogy én most meg fogok halni, hanem azon filóztam, hogy mik a megoldási lehetőségek.

Egy életed van

Szerinted mi kell ahhoz, hogy félelem nélkül tudjunk szembenézni a halállal?

Soha ne felejtsük el, hogy képesek vagyunk dönteni. A döntés egyik lehetősége, hogy beleállunk a félelembe, a másik, hogy menekülünk. Megmutathatom?

Igen.

Add a kezed. érzed, hogy milyen?

Nyirkos.

és hideg. érzed, hogy az enyém milyen?

Meleg és száraz.

Te félsz, és egy csomó mindent nem oldottál meg, egy csomó mindenben önbizalomhiányod van, és nem teszel meg ez ellen mindent, amit tudsz, és közben gyártod a kifogásokat. Ezért ilyen a kezed. Az enyém nem, mert én nem gyártom. érzed a különbséget?

Visszakanyarodva az előző kérdéshez, szerinted egy vallásos ember könnyebben meg tud birkózni a halál gondolatával?

A hit az, ami fontos, teljesen mindegy, hogy egy vallásban hiszünk vagy valami másban. A lényeg, hogy abban hiszel, amit csinálsz. De ha bizonytalankodsz, az nem hit. A hitet érzed, tüzel a kezed.

Te mit gondolsz, vár még ránk valami a halál után?

Egy életed van

Dr. Csernus Imre

Sok-e a 28 ezer, vagy kevés? – teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és Úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se.

Várható szállítás: 2-4 munkanap

Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!

Tweet Megosztás Google+

Küldje el egy ismerősének!

Dr. Csernus Imre: Egy életed van

Sok-e a 28 ezer, vagy kevés? – teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és Úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se.

Az ön ismerősének a neve * :

Az ön ismerősének email címe * :

Kiadvány adatlapja

Kiadó Jaffa Kiadó
Kiadás ideje 2019
Oldalszám 270
SÚly (g) 422
Borító Keménytáblás
Nyelv magyar

Részletes leírás

Sok-e a 28 ezer, vagy kevés? – teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és Úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se pazaroljunk el.
Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a mÚlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsÚszik a kezünkből? Dr. Csernus Imrétől sok mindent tanulhatunk. Kinyitni a szemünket és felismerni, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Nem félni beszélni az érzéseinkről, bevallani, ha hibáztunk, és elfogadni, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulni a hibáinkból és mindig a megoldást keresni. és főleg nem másokra mutogatni, hanem vállalni a felelősséget a saját életünkért. Valódi felnőttként élni.
Mindenki a saját sorsának a kovácsa, vallja a neves pszichiáter, aki most szokatlan formában, az év tizenkét hónapja köré rendezett gondolatokban osztja meg velünk nézeteit az életről, az emberhez méltó létről és a boldogságról.

Nincs ​második életed, csak ez az egy van, használd ki minden percét 3 csillagozás

— ​Lenne kedve egy játékhoz?
— Milyenhez, doktor Úr?
— Egy hónapon át minden nap tíz percig csináljon valamit, amit még sosem tett.
— Mire gondol?
— Csak tegyen valamit, amihez kedve van. Amit azelőtt még sosem csinált.
Mindaz, amit Chiara megszokott, amivel azonosult az élete során, semmivé lesz. Megesik az ilyesmi.
Megesik, hogy az idők kezdete óta veled élő szerelmed elhagy.
Megesik, hogy el kell költöznöd a házból, amelyben felnőttél.
Megesik, hogy a munkádat másnak adják.
Mihez kezdhet ilyenkor az ember?
Rudolf Steiner pszichológus szerint ilyenkor játszani kell!
Chiara, nem lévén vesztenivalója, belevág a játékba.
Egy teljes hónapon keresztül minden nap tíz percet valami olyasmivel tölt, amit még soha nem próbált. Például szalonnát süt, ő, aki addig még a tűzhely közelébe se ment soha. Rükvercben közlekedik Róma utcáin, hip-hop zenére táncol, meghallgatja anyukája problémáit, megadja a mobilszámát egy… (tovább)

— ​Lenne kedve egy játékhoz?
— Milyenhez, doktor Úr?
— Egy hónapon át minden nap tíz percig csináljon valamit, amit még sosem tett.
— Mire gondol?
— Csak tegyen valamit, amihez kedve van. Amit azelőtt még sosem csinált.
Mindaz, amit Chiara megszokott, amivel azonosult az élete során, semmivé lesz. Megesik az ilyesmi.
Megesik, hogy az idők kezdete óta veled élő szerelmed elhagy.
Megesik, hogy el kell költöznöd a házból, amelyben felnőttél.
Megesik, hogy a munkádat másnak adják.
Mihez kezdhet ilyenkor az ember?
Rudolf Steiner pszichológus szerint ilyenkor játszani kell!
Chiara, nem lévén vesztenivalója, belevág a játékba.
Egy teljes hónapon keresztül minden nap tíz percet valami olyasmivel tölt, amit még soha nem próbált. Például szalonnát süt, ő, aki addig még a tűzhely közelébe se ment soha. Rükvercben közlekedik Róma utcáin, hip-hop zenére táncol, meghallgatja anyukája problémáit, megadja a mobilszámát egy ismeretlennek…
Ezek a napi tíz percek aztán meglepő változásokat, válaszokat és Újdonságokat hoznak az életébe. Olyanokat, amelyeknek köszönhetően Újrakezdheti az életét.
Chiara Gamberale elmeséli, milyen nehéz és félelmetes, ámde szükséges dolog a változás. és megmutatja, miként lehet apránként Újjáépíteni s lélekben megerősödve tovább élni az életünket.
A Tíz percig az elmÚlt évek egyik legnagyobb sikere Olaszországban, a regény több mint 250 ezer példányban fogyott, több mint 20 kiadást ért meg.

Egy életed van

"Akinek minden napja Úgy telik, mint a karácsony, aki számára minden este szenteste, és minden nap ünnep, mert mindennap jól érzi magát a bőrében, az nem fog a kiemelt ünnepekkel foglalkozni, mert azok nélkül is teljes értékű életet él."

"Amióta vidéken élek, sokkal jobban figyelek a természetre. Emlékszem például a 2010-es évre, amikor egész nyáron esett az eső. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy szegény tiszavirág, eléggé ráfaraghat, ha kifog egy ilyen nyarat, de nézzük a helyzetet az ő szemszögéből! A tiszavirág kikel és szárnyra kap, eltölt egy csodálatos napot, elfogadva, hogy neki ennyi jutott, és ezt az időt maximálisan ki is használja. Miközben nem is tudja, hogy neki ennyi ideje van."

Leave a Reply