Aranykalitka : letöltés pdf epub mobi, áttekintések, összefoglaló

Aranykalitka

Aranykalitka letöltés egy könyvet pdf, epub, mobi

A könyv részletei Aranykalitka

  • A könyv címe: Aranykalitka
  • Oldalszám: 697
  • A könyv megjelenésének dátuma: 2019-09-17 10:19:37
  • Elérhető fájlok: Aranykalitka.pdf, Aranykalitka.epub, Aranykalitka.mobi
  • A könyv nyelve: Magyar
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: linkek a könyv letöltéséhez az oldal alján

Letöltés Aranykalitka egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi. Ez a könyv általában kb 1732 Ft. Itt letölthető könyv ingyen pdf, epub és mobi. A következő linkek segítségével töltse le a Aranykalitka egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi.

Aranykalitka pdf, epub, mobi – az egyik legjobb magyar könyv. Webhelyünk a legérdekesebb könyveket tartalmazza, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, hogy többet megtudjon a könyvről Aranykalitka.

Links a könyv letöltéséhez Aranykalitka

Az ​aranykalitka 73% 145 csillagozás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Úgy érzem magam, mint egy vadvirág, amit cserépbe ültettek, és a szobában tartanak. Nem vagyok jó helyen, nem kapok levegőt.”

A tizenhat éves Katherine Randolph egy virginiai farmon nő fel, így el sem lehetne képzelni számára távolabbi világot az angliai Walthingham-birtoknál. öröksége folytán azonban belecsöppen az 1820-as évek angol elitjébe, és még arra sem jut ideje, hogy ezt megszokja, amikor bátyja rejtélyes körülmények között meghal. Képtelen elfogadni, hogy baleset történt, majd a következő tragédiát sem. Furcsa látogatók kezdik zaklatni a ház lakóit, és főhősünk számára is egyre több sötét összefüggés rajzolódik ki. Vajon Katherine képes megőrizni ép elméjét, és nem roppan össze, mielőtt rájönne az igazságra?

Ha szereted a krimibe illő, váratlan fordulatokat és bírod a feszültséget, akkor ne félj, nézz a gyönyörű díszletek mögé, ahol az elfeledett mÚlt kísért.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 125

Kölcsönkérné 5

Kiemelt értékelések

Lucinda Gray: Az aranykalitka 73%

Többet vártam ettől a könyvtől. Műfaját tekintve leginkább YA krimi, mert romantika és misztikum nemigen található benne. Engem is a gyönyörű borító fogott meg (egy az egyben átvették az eredetiből), reméltem, hogy a történet is lesz ilyen jó. De valami hiányzott. Kicsit összecsapott, kidolgozatlan. Annyi történelmi romantikust olvastam, olvasmányaim alapján egy gazdag örökösnővel másképp kellene viselkedniük a szolgáknak és az elöljárónak is. Szórakoztató, de feledhető történet, YA-hoz képest is kicsit gyengécske.

Lucinda Gray: Az aranykalitka 73%

„— Az elmÚlt hetekben megtanultam, hogy az életben semmi sem biztos, és az élet néha nagyon félelmetes.”

A borítóba lettem először szerelmes, és mikor láttam, milyen alacsony százalékon van, elmosolyodtam. 🙂

Most, hogy tÚl vagyok az olvasáson, a mosolyom kitart, mert nekem tetszett a történet.
Nyilván olvastam már ennél izgalmasabbat is, de a kezdeti lassÚ bevezetés után, pörögtek a lapok a kezemben.

Katherine Randolph teljesen korhűen viselkedik, és mégis kilóg a sorból.
Társadalmilag megfelelő pozícióba kerül és sok sok ármánykodással és tragédiával találja magát szembe.
Nem gondolnám, hogy idegesítő lett volna, talán néhol furcsának találtam a gondolat menetét, de teljesen azonosulni tudtam vele.

Férfi szempontból megfordult egy — két díszpéldány a kötetben, de nekem a szívem egyikhez sem talált igazán társra.
TÚl „jófiÚ” volt az összes és kevés titokzatosság lengi körül őket.
A végkifejletet Úgy a közepétől sejteni véltem, de szórakoztatónak találtam.

Egy olvasásnak teljesen megfelel és egy pár óra kellemes kikapcsolódást okozott. 🙂

Camilla Läckberg: Aranykalitka

Ez nagyon sok mindenben eltér Camilla L ä ckberg előző könyveitől. Nekem ez is nagyon tetszett, bár ez azért jóval finomabbnak tűnt mint a Fj ä llbacka-sorozat, ugyanis itt hiányoztak a sötét, véres és erőszakos részek. Thrillerként szerintem nagyon is megállja a helyét, és meglepő módon nekem most kivételesen nem hiányoztak a nyomozós részek.

Mivel a regény cselekménye nagyon pörgős és lendületes, ezért nagyon jól és könnyen olvastatja magát. Már ez a regény is nagyon izgalmas, ezek után el sem tudom képzelni ennek a folytatását, ugyanis ez csak az első része egy kétrészes sorozatnak.

A feminizmus és női erő egyik legkülönlegesebb változatát találtam meg ebben a könyvben, hátborzongató történetbe ágyazva és ötletes megoldásokkal színezve. A regény két szálon futó cselekménye nagyon izgalmas, egyik szál Faye családjának életét mutatja be, a másik pedig az ő gyerekkori emlékeit idézi fel.

Már legelején is elvarázsolt borítója és a címe, amelyek ebben az esetben nagyon találóak. Az aranykalitka jelenti számomra egyszerre a fényűzést és a nyomort, a luxust és a rabságot.

Szerintem ez sok bántalmazott nőnek a történetét meséli el, mindazokét akikből hiányzik a bátorság, az erő és a támogatás, hogy ki tudjanak lépni a gyötrelem és fájdalom rabságából.

Aranykalitka

Nagyon tetszett kezdete, ami egyből egy sokkoló és drámai helyzettel indul, amiből bőven van a könyvben. Meglepett az a tény, hogy már első oldalán kiderül a bűncselekmény és a tettes, ezért további részeiben a bűncselekményhez vezetett dolgok felderítése kerül középpontba.

főszereplője egy fiatal édesanya és feleség, akinek látszatra mindene megvan, de a sok arany és pénz csak szemtévesztés, mert emögött egy olyan kalitka van, ami őt rabságra és megalázottságra kényszeríti. A két szálon futó történet egyszerre meséli el Faye gyermekkori emlékeit, valamint jelenének szörnyű eseményeit. végén találkozik ez a két történet, és a sok megaláztatás után elégtétel és bosszÚ következik.

A sérült gyermeki lélek és a női megaláztatás, a két legfontosabb szála ennek a regénynek. Bár Faye gyermekkoráról kevesebbet tudunk meg a regényben, ez mégis bőven elegendő ahhoz, hogy láthatóvá váljon az elszenvedett traumák következménye. Faye lélektani elemzésére is sor kerül a könyvben, egyfajta magyarázatként és mentségként az elszenvedett gyerekkori és felnőttkori traumákért.

én Úgy éltem meg ezt a könyvet mintha két külön részből állt volna. Az első felében nagyon nyomasztó, és egyenesen felháborító az az alávetettség és megaláztatás, amiben Faye-nek része van. De ezáltal teljesen bele tudtam magamat képzelni azoknak a nőknek az életébe, akik nem mernek vagy nem tudnak segítséget keresni és kiszabadulni egy lelkileg vagy testileg bántalmazott kapcsolatból. és sajnos nincs ebben semmi fikció, mert sok olyan nő él köztünk, akinek ez a mindennapi valósága. Mai napig is természetes az, hogy egy nő aláveti magát a férfi akaratának és feláldozza magát családja érdekében. és legtöbbször még csak nem is tudatlan vagy naiv nőkről van szó, mint ebben az esetben is, hanem olyan intellektuális nőkről, akik a szeretet és kötődés fogalmát helytelenül értelmezik.

második fele egy teljesen más hangnemet üt meg, Faye-ből egyből egy határozott és erős nő lesz, aki megbosszulja elszenvedett sérelmeit. Nekem második fele jobban tetszett, mert sokkal dinamikusabb és lendületesebb volt, mint az eleje. Erős váltásként éltem meg ezt a részt eleje után, kicsit olyan hirtelennek tűnt ez a fordulópont.

Fj ä llbacka Újra említésre kerül ebben a regényben, de ezenkívül semmilyen más elem nem emlékeztet az előző regényekre, ugyanis a cselekmény nagy része Stockholmban játszódik.

Sőt, mintha szöges ellentéte lenne ez a regény az előzőeknek. Ebben a regényben nagyon sok a szexuális tartalmÚ jelenet és az erőszak, mai megint csak a női kiszolgáltatottságról és tárgyiasításról szól. De az emberi lélek rejtelmeinek, titkainak és küzdelmeinek boncolgatása is nagyon élvezetes a könyvben.

Camilla L ä ckbergnek szerintem amÚgy is van egy egészen különleges érzéke az emberi lélek ábrázolásával kapcsolatban. Neki sikerül teljesen lecsupaszítania szereplőit könyvében és az emberi elme és lélek legsötétebb bugyraiba is beférkőzni. Nagyon érdekes az ahogyan fokozatosan épül fel a regény cselekménye, tele rengeteg váratlan fordulattal.

Ez a regény se csupán a bosszÚról és a megfizetésről szó, hanem arról, hogy ami bent az kint is. Persze ez nagyon sok morális és társadalmi kérdést von maga után, ugyanis ez egy ördögi kört jelent, mivel végül is az áldozatból is tettes lesz és így soha nem szakad meg ez a fonal.

Faye sérült lelkének kivetítése nem ismer határokat ebben a könyvben, minden gonosz gondolata és érzése megtestesül ebben a regényben.

Nehéz számomra eldönteni ezek alapján, hogy akkor ez most egy thriller, krimi vagy dráma. Sok benne a nehéz és gyomorforgató téma, de ez már nem Újdonság ennél a szerzőnél. Ennek ellenére nagyon olvasmányos és egy kiváló felépítésű feminista krimi, ahol a szereplők karakterépítése nagyon izgalmas. Lehetetlen letenni ezt a krimit, ugyanis a lendületes és dinamikus cselekmény mellett, olyan társadalmi kérdések merülnek fel, amelyek megválaszolása eléggé fájdalmas.

Kedvenc idézetem a könyvből:

én tudtam, hogy az élet nem egy happy enddel végződő dajkamese. Pedig most mesésnek tűnt. és ez bőven elég volt a magamfajtának.

Főkategóriák

Faye élete kívülrol tökéletesnek tunik, hiszen megvan mindene, amire egy no csak vágyhat: remek férj, tündéri gyermek és egy luxuslakás Stockholm legelokelobb városrészében. A csillogó felszín alatt azonban a fjällbackai gyermekkor sötét emlékei szakadatlanul kísértik, és mindinkább Úgy érzi, hogy rabmadár egy aranykalitkában. Régen eros és ambiciózus no volt, ám a férje, Jack kedvéért feladta az álmait. Amikor rájön, hogy a férfi kihasználta és megcsalta, egy világ omlik össze benne. Kisemmizik, elveszíti az otthonát és a családját, teljesen padlóra kerül. Miután összeszedi magát, szilárdan eltökéli, hogy elégtételt vesz, és kieszel egy ördögi bosszÚtervet.

A Fjällbacka-sorozat tíz kötete után Camilla Läckberg egy vérbeli drámát tett le az asztalra, amely megcsalásról, igazságszolgáltatásról és megtorlásról szól. A kétrészes Faye-sorozat elso kötete!

Aranykalitka

Camilla Läckberg

Faye élete kívülről tökéletesnek tűnik, hiszen megvan mindene, amire egy nő csak vágyhat: remek férj, tündéri gyermek és egy luxuslakás Stockholm legelőkelőbb városrészében. A csillogó felszín alatt azonban a fjällbackai gyermekkor sötét emlékei szakadatlanul kísértik, és mindinkább Úgy érzi, hogy rabmadár egy aranykalitkában. Régen erős és ambiciózus nő volt, ám a férje, Jack kedvéért feladta az álmait. Amikor rájön, hogy a férfi kihasználta és megcsalta, egy világ omlik össze benne. Kisemmizik, elveszíti az otthonát és a családját, teljesen padlóra kerül. Miután összeszedi magát, szilárdan eltökéli, hogy elégtételt vesz, és kieszel egy ördögi bosszÚtervet.

A Fjällbacka-sorozat tíz kötete után Camilla Läckberg egy vérbeli drámát tett le az asztalra, amely megcsalásról, igazságszolgáltatásról és megtorlásról szól. A kétrészes Faye-sorozat első kötete!

Aranykalitka E-KöNYV

Camilla Läckberg

Aranykalitka E-KöNYV leírása

Faye élete kívülről tökéletesnek tűnik, hiszen megvan mindene, amire egy nő csak vágyhat: remek férj, tündéri gyermek és egy luxuslakás Stockholm legelőkelőbb városrészében. A csillogó felszín alatt azonban a fjällbackai gyermekkor sötét emlékei szakadatlanul kísértik, és mindinkább Úgy érzi, hogy rabmadár egy aranykalitkában. Régen erős és ambiciózus nő volt, ám a férje, Jack kedvéért feladta az álmait. Amikor rájön, hogy a férfi kihasználta és megcsalta, egy világ omlik össze benne. Kisemmizik, elveszíti az otthonát és a családját, teljesen padlóra kerül. Miután összeszedi magát, szilárdan eltökéli, hogy elégtételt vesz, és kieszel egy ördögi bosszÚtervet. A Fjällbacka-sorozat tíz kötete után Camilla Läckberg egy vérbeli drámát tett le az asztalra, amely megcsalásról, igazságszolgáltatásról és megtorlásról szól. A kétrészes Faye-sorozat első kötete!

Camilla Läckberg: Aranykalitka

Ez nagyon sok mindenben eltér Camilla L ä ckberg előző könyveitől. Nekem ez is nagyon tetszett, bár ez azért jóval finomabbnak tűnt mint a Fj ä llbacka-sorozat, ugyanis itt hiányoztak a sötét, véres és erőszakos részek. Thrillerként szerintem nagyon is megállja a helyét, és meglepő módon nekem most kivételesen nem hiányoztak a nyomozós részek.

Mivel a regény cselekménye nagyon pörgős és lendületes, ezért nagyon jól és könnyen olvastatja magát. Már ez a regény is nagyon izgalmas, ezek után el sem tudom képzelni ennek a folytatását, ugyanis ez csak az első része egy kétrészes sorozatnak.

A feminizmus és női erő egyik legkülönlegesebb változatát találtam meg ebben a könyvben, hátborzongató történetbe ágyazva és ötletes megoldásokkal színezve. A regény két szálon futó cselekménye nagyon izgalmas, egyik szál Faye családjának életét mutatja be, a másik pedig az ő gyerekkori emlékeit idézi fel.

Már legelején is elvarázsolt borítója és a címe, amelyek ebben az esetben nagyon találóak. Az aranykalitka jelenti számomra egyszerre a fényűzést és a nyomort, a luxust és a rabságot.

Szerintem ez sok bántalmazott nőnek a történetét meséli el, mindazokét akikből hiányzik a bátorság, az erő és a támogatás, hogy ki tudjanak lépni a gyötrelem és fájdalom rabságából.

Nagyon tetszett kezdete, ami egyből egy sokkoló és drámai helyzettel indul, amiből bőven van a könyvben. Meglepett az a tény, hogy már első oldalán kiderül a bűncselekmény és a tettes, ezért további részeiben a bűncselekményhez vezetett dolgok felderítése kerül középpontba.

főszereplője egy fiatal édesanya és feleség, akinek látszatra mindene megvan, de a sok arany és pénz csak szemtévesztés, mert emögött egy olyan kalitka van, ami őt rabságra és megalázottságra kényszeríti. A két szálon futó történet egyszerre meséli el Faye gyermekkori emlékeit, valamint jelenének szörnyű eseményeit. végén találkozik ez a két történet, és a sok megaláztatás után elégtétel és bosszÚ következik.

A sérült gyermeki lélek és a női megaláztatás, a két legfontosabb szála ennek a regénynek. Bár Faye gyermekkoráról kevesebbet tudunk meg a regényben, ez mégis bőven elegendő ahhoz, hogy láthatóvá váljon az elszenvedett traumák következménye. Faye lélektani elemzésére is sor kerül a könyvben, egyfajta magyarázatként és mentségként az elszenvedett gyerekkori és felnőttkori traumákért.

én Úgy éltem meg ezt a könyvet mintha két külön részből állt volna. Az első felében nagyon nyomasztó, és egyenesen felháborító az az alávetettség és megaláztatás, amiben Faye-nek része van. De ezáltal teljesen bele tudtam magamat képzelni azoknak a nőknek az életébe, akik nem mernek vagy nem tudnak segítséget keresni és kiszabadulni egy lelkileg vagy testileg bántalmazott kapcsolatból. és sajnos nincs ebben semmi fikció, mert sok olyan nő él köztünk, akinek ez a mindennapi valósága. Mai napig is természetes az, hogy egy nő aláveti magát a férfi akaratának és feláldozza magát családja érdekében. és legtöbbször még csak nem is tudatlan vagy naiv nőkről van szó, mint ebben az esetben is, hanem olyan intellektuális nőkről, akik a szeretet és kötődés fogalmát helytelenül értelmezik.

második fele egy teljesen más hangnemet üt meg, Faye-ből egyből egy határozott és erős nő lesz, aki megbosszulja elszenvedett sérelmeit. Nekem második fele jobban tetszett, mert sokkal dinamikusabb és lendületesebb volt, mint az eleje. Erős váltásként éltem meg ezt a részt eleje után, kicsit olyan hirtelennek tűnt ez a fordulópont.

Fj ä llbacka Újra említésre kerül ebben a regényben, de ezenkívül semmilyen más elem nem emlékeztet az előző regényekre, ugyanis a cselekmény nagy része Stockholmban játszódik.

Aranykalitka

Sőt, mintha szöges ellentéte lenne ez a regény az előzőeknek. Ebben a regényben nagyon sok a szexuális tartalmÚ jelenet és az erőszak, mai megint csak a női kiszolgáltatottságról és tárgyiasításról szól. De az emberi lélek rejtelmeinek, titkainak és küzdelmeinek boncolgatása is nagyon élvezetes a könyvben.

Camilla L ä ckbergnek szerintem amÚgy is van egy egészen különleges érzéke az emberi lélek ábrázolásával kapcsolatban. Neki sikerül teljesen lecsupaszítania szereplőit könyvében és az emberi elme és lélek legsötétebb bugyraiba is beférkőzni. Nagyon érdekes az ahogyan fokozatosan épül fel a regény cselekménye, tele rengeteg váratlan fordulattal.

Ez a regény se csupán a bosszÚról és a megfizetésről szó, hanem arról, hogy ami bent az kint is. Persze ez nagyon sok morális és társadalmi kérdést von maga után, ugyanis ez egy ördögi kört jelent, mivel végül is az áldozatból is tettes lesz és így soha nem szakad meg ez a fonal.

Faye sérült lelkének kivetítése nem ismer határokat ebben a könyvben, minden gonosz gondolata és érzése megtestesül ebben a regényben.

Nehéz számomra eldönteni ezek alapján, hogy akkor ez most egy thriller, krimi vagy dráma. Sok benne a nehéz és gyomorforgató téma, de ez már nem Újdonság ennél a szerzőnél. Ennek ellenére nagyon olvasmányos és egy kiváló felépítésű feminista krimi, ahol a szereplők karakterépítése nagyon izgalmas. Lehetetlen letenni ezt a krimit, ugyanis a lendületes és dinamikus cselekmény mellett, olyan társadalmi kérdések merülnek fel, amelyek megválaszolása eléggé fájdalmas.

Kedvenc idézetem a könyvből:

én tudtam, hogy az élet nem egy happy enddel végződő dajkamese. Pedig most mesésnek tűnt. és ez bőven elég volt a magamfajtának.

Aranykalitka E-KöNYV

Camilla Läckberg

Aranykalitka E-KöNYV leírása

Faye élete kívülről tökéletesnek tűnik, hiszen megvan mindene, amire egy nő csak vágyhat: remek férj, tündéri gyermek és egy luxuslakás Stockholm legelőkelőbb városrészében. A csillogó felszín alatt azonban a fjällbackai gyermekkor sötét emlékei szakadatlanul kísértik, és mindinkább Úgy érzi, hogy rabmadár egy aranykalitkában. Régen erős és ambiciózus nő volt, ám a férje, Jack kedvéért feladta az álmait. Amikor rájön, hogy a férfi kihasználta és megcsalta, egy világ omlik össze benne. Kisemmizik, elveszíti az otthonát és a családját, teljesen padlóra kerül. Miután összeszedi magát, szilárdan eltökéli, hogy elégtételt vesz, és kieszel egy ördögi bosszÚtervet. A Fjällbacka-sorozat tíz kötete után Camilla Läckberg egy vérbeli drámát tett le az asztalra, amely megcsalásról, igazságszolgáltatásról és megtorlásról szól. A kétrészes Faye-sorozat első kötete!

Aranykalitka

Faye élete kívülről tökéletesnek tűnik, hiszen megvan mindene, amire egy nő csak vágyhat: remek férj, tündéri gyermek és egy luxuslakás Stockholm legelőkelőbb városrészében. A csillogó felszín alatt azonban a fjällbackai gyermekkor sötét emlékei szakadatlanul kísértik, és mindinkább Úgy érzi, hogy rabmadár egy aranykalitkában. Régen erős és ambiciózus nő volt, ám a férje, Jack kedvéért feladta az álmait. Amikor rájön, hogy a férfi kihasználta és megcsalta, egy világ omlik össze benne. Kisemmizik, elveszíti az otthonát és a családját, teljesen padlóra kerül. Miután összeszedi magát, szilárdan eltökéli, hogy elégtételt vesz, és kieszel egy ördögi bosszÚtervet. A Fjällbacka-sorozat tíz kötete után Camilla Läckberg egy vérbeli drámát tett le az asztalra, amely megcsalásról, igazságszolgáltatásról és megtorlásról szól. A kétrészes Faye-sorozat első kötete!

 

Nyelv: magyar
Kiadó: Animus Kiadó Kft.
Kiadás: 2019
Oldalszám: 352
Kötés: papír / puha kötés
SÚly: 370 g
Méretek (sz-m-v): 150 x 210 x 21 mm
EAN 9789633246504
Szállítási idő 1-3 munkanap

 

 

 

Zimbabwéban még léteznek hatalmas elefántcsordák, és olyan agyarak, amelyek a .

A kötet kisregényei változatos témákat dolgoznak fel: hol a görög aranykorba .

A világ egyik leghíresebb regényírójának Új afrikai kalandreényében találkozik .

A mai magyar társadalmi — politikai és kulturális — közeg a Magyar Televízió .

A külföldön világsikert aratott, megfilmesített Ki öli meg Európa nagy .

A "Ki öli meg Európa nagy konyhafőnökeit?" szellemesen megírt bűnügyi regény, .

Shalott -Tennyson balladájabeli – várkisasszonyának átoksÚjtott tekintetéhez .

A napjainkban Európában játszódó történet főhősei a Sátán, aki folyamatosan .

Az ​aranykalitka

“Úgy ​érzem magam, mint egy vadvirág, amit cserépbe ültettek, és a szobában tartanak. Nem vagyok jó helyen, nem kapok levegőt.”

A tizenhat éves Katherine Randolph egy virginiai farmon nő fel, így el sem lehetne képzelni számára távolabbi világot az angliai Walthingham-birtoknál. öröksége folytán azonban belecsöppen az 1820-as évek angol elitjébe, és még arra sem jut ideje, hogy ezt megszokja, amikor bátyja rejtélyes körülmények között meghal. Képtelen elfogadni, hogy baleset történt, majd a következő tragédiát sem. Furcsa látogatók kezdik zaklatni a ház lakóit, és főhősünk számára is egyre több sötét összefüggés rajzolódik ki. Vajon Katherine képes megőrizni ép elméjét, és nem roppan össze, mielőtt rájönne az igazságra?

Ha szereted a krimibe illő, váratlan fordulatokat és bírod a feszültséget, akkor ne félj, nézz a gyönyörű díszletek mögé, ahol az elfeledett mÚlt kísért.

Kapcsolódó könyvek

Susan Ee – Angelfall ​- Angyalok bukása
Hat ​hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn, mindenre elszánja magát, hogy visszaszerezze a hÚgát. Mindenre. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal. Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, félholtan hever a földön. Korszakokon átívelő háborÚkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány menti meg az életét. Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a tÚlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok fészkébe, ahol Penryn mindent kockára tesz, hogy megmentse a hÚgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségei könyörületességére bízni magát, hogy Újra a régi lehessen.

Becca Fitzpatrick – Silence ​- Vihar előtt
HA ​MáR CSAK A CSEND MARAD, HALLATSZIK VéGRE AZ IGAZSáG HANGJA IS? Nora Grey nem emlékszik élete elmÚlt öt hónapjára. Azután, hogy egy temetőben ébred, és megtudja: hetekig keresték, megpróbálja életét visszazökkenteni a régi kerékvágásba. Iskolába jár, legjobb barátnőjével, Vee-vel lóg, igyekszik elkerülni édesanyja ijesztő Új pasiját. Csakhogy néha megszólal a fejében egy hang, egy idegen gondolat, amelyet nem képes megérteni. Látomásaiban angyalszárnyak jelennek meg és földöntÚli lények, akiknek semmi dolguk Nora életében. és ott van az a lerázhatatlan érzés is, hogy egy része mintha hiányozna. Aztán Nora és egy szexi idegen Útja keresztezi egymást, és a lányban feltámad a megmagyarázhatatlan vonzalom. Úgy tűnik, minden kérdésére nála van a válasz… és nála van Nora szíve is. Minden egyes perc, amit együtt töltenek, egyre hevesebb — és Nora végül rádöbben, közel áll hozzá, hogy szerelembe essen. Ismét.

Maggie Stiefvater – The ​Raven Boys – A HollófiÚk
Nem ​látó csak két esetben pillanthat meg egy szellemet Szent Márk éjszakáján; vagy te vagy a lény igaz szereleme. vagy te ölted meg őt. Blue Sargent minden évben ott áll látó anyja mellett, amikor a halálra várók elsétálnak előttük. Blue sosem látja őket. Ebben az évben viszont egy fiÚ válik ki a sötétből, és megszólítja őt. A fiÚ, Gansey, az Aglionby nevű helyi magániskola jómódÚ tanulója. Blue egyszer megfogadta, hogy távol tartja magát az Aglionby diákjaitól. A HollófiÚkként ismert banda csak bajt hozna rá. De Blue megmagyarázhatatlan vonzalmat érez Gansey iránt. A fiÚnak egy küldetést kell teljesítenie, amelyben három másik HollófiÚ is érintett: Adam, az ösztöndíjas hallgató, a kiváltságosok mintapéldánya; Ronan, a zabolátlan lélek, akinek érzelmi skálája a haragtól a kétségbeesésig terjed, és Noah, a csendes szemlélő, aki sok dolgot észrevesz, de nagyon keveset beszél. Blue-t már egészen fiatalon figyelmeztették: ő okozza majd igaz szerelmének halálát. A lány nem hisz az igaz szerelemben, ezért soha nem is aggódott emiatt. De ahogy az élete egyre jobban összefonódik a HollófiÚk furcsa és baljóslatÚ világával, már nem olyan biztos a dolgában. _Lenyűgöző Új sorozat!_ _Hová kalauzol az elkerülhetetlen halál és egy különös szerelem?_

Maggie Stiefvater – The ​Dream Thieves — álomrablók
Varázslat ​és romantika különös keveréke. Minden rajongó erre várt! Miután Cabeswater körül életre keltek a Ley-vonalak, Ronan, Gansey, Blue és Adam élete gyökeres fordulatot vesz. Ronan például egyre mélyebbre merül az álmaiban, és az álmai is egyre erőszakosabban tolakodnak be az ébrenlét óráiba. Mindeközben néhány velejéig gonosz ember ugyanazt a mozaikdarabkát keresi, amit Gansey. _"A_ HollófiÚk _elképesztően sokrétű és eredeti mese: semmihez sem fogható misztikus thriller. . A rajongók már tűkön ülve várták a második részt."_ School Library Journal _Lenyűgöző Új sorozat!_ _Hová kalauzol az elkerülhetetlen halál és egy különös szerelem?_

Becca Fitzpatrick – Finale ​- Végjáték
Nora ​és Folt azt hitte, immár maguk mögött hagyták a bajokat. Hank nincs többé, a csÚf vendettának véget vethetnek. ám Hank – akaratlanul – után Nora válik a nefilek vezetőjévé, és be kell fejeznie, amit előde elkezdett. Vagyis el kell pusztítania a bukott angyalokat. El kell pusztítania Foltot. Nora ezt sosem tenné meg – így hát tervet készítenek Folttal. Elhitetik a világgal, hogy szakítottak, és belülről alakítják át a rendszert. Nora meggyőzi a nefileket, hogy hibát követnek el, ha a bukott angyalok ellen szállnak hadba, Folt pedig megtud mindent a másik oldalról, amit csak képes. Megállítják a háborÚt, mielőtt egyáltalán elkezdődne. Azonban még a legalaposabban kidolgozott tervek is sokszor félresiklanak. Norát mindenestől igénybe veszi Új szerepe, és az addig sosem tapasztalt hatalom vonzásába esik.

Dan Wells – Nem ​vagyok sorozatgyilkos
John ​Wayne Cleavernek hívnak. 15 éves vagyok, és a hullák a hobbim. A terapeutám szerint szociopata vagyok. De nem vagyok sorozatgyilkos. John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés… Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket. Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír. “A Dexter könyvek és a belőlük készült tv-sorozat rajongói imádni fogják Dan Wells kirobbanó sikerű debütáló regényét.” — Publishers Weekly.

J. L. Armentrout – Opál
Senki ​sem érhet el Daemon Blackhez. Amikor elszánta magát, hogy kimutatja irántam az érzéseit, komolyan beszélt. Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy tÚljutottunk a zökkenőkön, Újra és Újra fellobban köztünk a tűz. Csakhogy még ő sem védheti meg családját a veszélyektől, ha eltökélik, hogy kiszabadítják szeretteiket. Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibridek vizsgálatára és kínzására kiépült titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim előtt nincsenek határok. A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza. Akkor sem, ha az eredmény örökre szétzÚzza a világunkat. Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják. _"Armentrout a_ Luxen-sorozat _harmadik kötetében sem lassít a lendületén. Az olvasókat az első laptól az utolsóig megbabonázza majd. Katy és Daemon körül pattognak a szikrák, ahogy az intrika szövevénye köréjük fonódik. A barátok és ellenségek végre megmutatkoznak, és a végén az olvasók kiabálni fognak."_ – RT Book Review, 4 1/2 csillag

Kiera Cass – The ​Crown – A korona
A ​PáRVáLASZTóT CSAK EGY IFJÚ NYERHETI MEG. A HERCEGNŐNEK PEDIG CSAK EGY SZíVE VAN. Eadlyn Illéa első olyan hercegnője, akinek Párválasztót rendeznek, ám egyáltalán nem hiszi, hogy harmincöt kérője közül bármelyikbe is bele­szerethet. A versengés első heteiben kizárólag a napokat számolja, hogy mikor küldheti végre haza az összes fiatalembert. A palotában történő események következtében azonban egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és eközben arra is ráeszmél, hogy talán mégsem tenné boldoggá, ha magányos maradna. Eadlyn még mindig nem igazán tudja elhinni, hogy rá is olyan tündérmesébe illő élet várhat, mint a szüleire hÚsz évvel korábban. Az embert azonban a szíve időnként nagyon is meglepi… Ezért a lánynak hamarosan olyan döntést kell hoznia, amely minden korábbinál lehetetlenebbnek és fontosabbnak bizonyul.

Becca Fitzpatrick – Crescendo
Nora ​tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mint egy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkül egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban Újra és Újra kísérti apja meggyilkolása. Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz — azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig Úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? és ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?

Becca Fitzpatrick – Csitt, ​csitt
EGY ​SZENT ESKü. EGY BUKOTT ANGYAL. EGY TILTOTT SZERELEM. A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiÚ karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. és mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.

Leave a Reply