A döntés : letöltés pdf epub mobi, áttekintések, összefoglaló

A döntés

A döntés letöltés egy könyvet pdf, epub, mobi

A könyv részletei A döntés

  • A könyv címe: A döntés
  • Oldalszám: 413
  • A könyv megjelenésének dátuma: 2019-09-04 17:38:53
  • Elérhető fájlok: A döntés.pdf, A döntés.epub, A döntés.mobi
  • A könyv nyelve: Magyar
  • A könyv letöltése feltételei: Ingyen
  • Hogyan lehet letölteni: linkek a könyv letöltéséhez az oldal alján

Letöltés A döntés egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi. Ez a könyv általában kb 1837 Ft. Itt letölthető könyv ingyen pdf, epub és mobi. A következő linkek segítségével töltse le a A döntés egy könyvet formátumban pdf, epub o mobi.

A döntés pdf, epub, mobi – az egyik legjobb magyar könyv. Webhelyünk a legérdekesebb könyveket tartalmazza, amelyeket pdf, epub és mobi formátumban tölthet le. A fenti webhelyek listáját megtalálja, hogy többet megtudjon a könyvről A döntés.

Links a könyv letöltéséhez A döntés

A ​döntés

“Abban ​szeretnék segíteni olvasóimnak, hogy felfedezzék, miként szökhetnek meg saját elméjük koncentrációs táborából, és válhatnak azzá az emberré, akinek lenniük kellene. Segíteni szeretnék abban, hogy átéljék, mit jelent megszabadulni a mÚltjuktól, a kudarcaiktól és a félelmeiktől, a dühüktől és a botlásaiktól, a megbánásaiktól és a feloldatlan fájdalmaiktól -, hogy átélhessék azt a szabadságot, amelyben az életet teljes, gazdag, ünnepi mivoltában élvezhetik. Nem választhatunk fájdalom nélküli életet. De választhatjuk azt, hogy szabadok leszünk, megszökünk a mÚltunk elől, akármi történjék is, és megragadjuk a lehetségest.” Dr. Edith Eva Eger
A magyar származásÚ dr. Edith Eva Egert 1944-ben családjával együtt a nácik haláltáborába, Auschwitzba deportálták. Ma klinikai pszichológus a kaliforniai La Jollában, illetve a Kaliforniai Egyetem oktatója San Diegóban. Emellett az amerikai hadsereg és haditengerészet tanácsadójaként tűrőképességi tréningeket tart és segíti a katonákat a poszttraumás stressz legyőzésében. Számos tévéműsorban szerepelt, többek közt az Oprah Winfrey Show-ban, illetve a CNN különkiadásában, amely az auschwitzi tábor felszabadításának hetvenedik évfordulójára készült. Ezen kívül főszereplője volt a holland nemzeti televízió holokausztról forgatott dokumentumfilmjének is. Rendszeresen tart előadásokat az Egyesült államokban és külföldön.
Dr. Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára, és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Szüleit a hírhedt náci orvos, Joseph Mengele küldte gázkamrába, aki később arra kérte Edithet, hogy táncolja el a Kék Duna keringőt — jutalmul egy vekni kenyeret kapott. Edith a nővérével együtt tÚlélte a borzalmakat, és Úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak, és mindennap élvezi az életet. évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggel vagy gyásszal küszködőknek segít. A döntés egyszerre memoár és Útmutató, melynek célja, hogy mindannyiunknak segítsen kiszabadulni saját elménk börtönéből. Dr. Eger műve reményt és lehetőséget ad mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni a fájdalomtól és a szenvedéstől. Akár rossz házasság, mérgező család vagy gyűlölt munkahely börtönében sínylődnek, akár önmagukat korlátozó hiedelmek szögesdrótja tartja őket fogva a saját elméjükben, ez arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül dönthetünk Úgy, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk.

értékelések

Kapcsolódó könyvek

C. Diane Ealy – Női ​kreativitás
A ​kreativitás minden emberben benne rejlik, akkor is, ha nem hasznosítja, nem tud róla. A férfiak és a nők alkotó folyamatai azonban különböznek. A nők számára maga a folyamat a fontos, míg az erősebb nem képviselői inkább ennek eredményeit tartják szem előtt, s ennek minőségén mérik le a teremtő energia áldásos tevékenységét. Az eddigi kreativitásokkal ellentétben, amelyek a férfiak adottságait vizsgálták elsősorban, Diane C. Ealy a nők szempontjait veszi górcső alá: a női természet mibenlétét, a kritika hatásait, a maximalizmust,a gátlásokat, a düh szerepét vizsgálja. HangsÚlyozza a bizalom, az elfogadás, az álmok, a fantázia és szenvedélyeink megismerésének fontosságát. Könyvünket azonban nem csupán a nőknek ajánljuk, hiszen minden férfiban benne rejlik a női princípium (ahogy ez fordítva is), a ennek megismerése, a két nem adottságainak ötvözése mindannyiunkat sikeresebbé s boldogabbá tehet.

Julie Friedeberger – Jóga ​az irodában
Nagyszerű ​Útmutató ez a könyv, melyet azzal a céllal állítottak össze, hogy megszabadítson az ülő munka előbb-utóbb kivétel nélkül mindenkinél jelentkező ártalmaitól: az ízületi és izomfájdalmaktól csakÚgy, mint a stressztől és kimerültségtől. Jobbára olyan mozdulatsorokat sajátíthatunk el, melyek íróasztal mellett is végezhetők, és pár perc alatt kifejtik jótékony hatásukat. Nincs szükség nagy erőfeszítésre, s a jutalom a frissesség és a jó közérzet.

Susan Jeffers – Alakítsd ​át a félelmet erővé!
Úgy ​tűnik, a félelem társadalmunk ragályos betegsége. Valamilyen formában minden ember életének részét képezi. Nem számít, kik vagyunk, hol élünk, milyenek az élettapasztalataink: mindannyian félünk. Félünk a kezdetektől és a befejezéstől. Félünk a változástól és a megrekedéstől. Félünk a sikertől és a kudarctól, az élettől és a haláltól. Susan Jeffers könyvét olvasva, felfedezhetjük azokat a korlátokat, amelyek megakadályozzák, hogy Úgy éljük az életünket, ahogyan szeretnénk. Segítségével felismerhetjük a félelmeink okozta "megrekedéssel" kapcsolatos kifogásainkat, és szert tehetünk azokra a módszerekre, amelyekkel kezünkbe vehetjük életünk irányítását. Hiszen a félelemnek nem kell visszatartania minket attól, hogy gazdag és szép életet éljünk! Tanuljuk meg: – hogy valójában nem hibázhatunk, és nem dönthetünk rosszul; – elengedni a negatív programozást; – megnövelni önbecsülésünk szintjét; – minél jobban érvényesíteni a saját érdekeinket; – több örömöt átélni; – és valóra váltani az álmainkat. Programozzuk át az elménket! Gondolataink megváltoztatásával többé nem a siker Útjában álló akadályként fogjuk felfogni a félelmet, hanem képesek leszünk egy élethelyzetként tekinteni rá. A fájdalom, a tehetetlenség és a depresszió állapotából átkerülhetünk a hatalom, a lelkesedés és a szeretet állapotába. A trükk abban áll, hogy átérezzük a félelmet, és erővé alakítjuk!

Erdélyi András – Krízis ​& katarzis
Az ​interjÚkötetben beszélgetésre hívott bioetikus, közgazdász, politológus, alkotmányjogász, alkotmánybíró, katolikus teológus, pszichológus és filozófus gondolatain, személyes és szakmai krízisein keresztül színes kép tárul elénk a magyar társadalom közelmÚltjáról, jelenéről és várható jövőjéről, közös és egyéni felelősségünkről — a gazdasági világválság kapcsán.

Susan Page – Ha ​annyira szeretjük egymást, miért nem vagyunk boldogok?
Ha ​olyan csodálatos vagyok, miért vagyok még mindig egyedül? – tette fel a kérdést Susan Page előző könyvében. Új kötetében azt a témát járja körül, vajon hogyan őrizhetjük meg kapcsolatunk boldogságát, ha sikerült megtalálnunk a párunkat. Ma, a sok-sok önsegítő kézikönyv és önismereti csoportfoglalkozás korában már megtanultuk, milyen a hatásos kommunikáció, hogyan kell egyezségre jutni. Megtanultuk, hogyan fejezzük ki igényeinket, miként álljunk ki magunkért, hogyan viselkedjünk tisztességesen és ésszerűen egymással. Ezek fontos készségek, de talán nem elegendőek. Mivel hiányzik az együttérzés, az elfogadás, a tolerancia, az elismerés – röviden: a szeretet. Ez a szerzőtől megszokott bölcsességgel és finom humorral segít abban, hogyan őrizzük meg nehezen megszerzett boldogságunkat.

Bácskai JÚlia – Dr. Czeizel Endre – Popper Péter – Szendi Gábor – Kéretlen ​Útravalók
Szeretnénk ​mindig jól járni, mindig győzni, soha nem veszíteni, soha nem csalódni? Ha beteljesedne ez a vágy, szegényes, szürke és unalmas lenne az életünk. Már csak azért is, mert eltűnne belőle a vágyakozás, a fájdalom, a szomorÚság, a felháborodás dühe, az elkeseredés – és jóval kevesebbet tudnánk a világról. Mert vannak olyan élethelyzetek, amelyeket csak alulnézetből lehet megismerni, miután elestünk, és a földön fekszünk. A legnagyobb baj az, hogy a nevelés során nem készítjük fel a gyerekeket a vereség, a vesztés lehetőségére. Nem tanítjuk meg őket arra, hogyan kell Újra talpra állni. Ezért felnőttkorban is gyakran kétségbe esnek, és tehetetlennek, kiszolgáltatottnak érzik magukat a kudarcok miatt. Ez a Mesterkurzus kötet arra világít rá, hogy a vereség soha sem végleges az egyén életében, de még a háborÚkban sem. A kudarcaink okai többnyire mi magunk vagyunk, először is ezt kellene vállalnunk. Az erőinket ne pazaroljuk el vádaskodásra és bűnbakok keresésére. Igenis megtanulható az életenergiák összegyűjtése az Újrakezdéshez, a sikerhez, a boldoguláshoz. Ha valami romba dőlt az életünkben, az egyben mindig lehetőséget is nyit Új élethelyzetek, Új kapcsolatok építésére.

J. M. Pietri – Hogyan ​oldhatja meg problémáit 24 óra alatt?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

J. M. Pietri – Hogyan ​vigyük át akaratunkat másokra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peggy W. Brill – Fájdalomcsillapítás ​gyorsan, természetesen
Egy ​egyszerű mozdulat tízszer, egy pozíció kitartása tíz másodpercig, s a fájdalom máris enyhül vagy megszűnik. A nagy tapasztalatÚ gyógytornász páciensek ezrein segített már igen hatékony módszerével. A könyvben ismertetett gyakorlatok egy részét szinte észrevétlenül végezhetjük el, ami óriási előny, hiszen a fájdalom bármikor jelentkezhet, akár munkahelyen, egy hangversenyen, vagy vásárlás közben is. Gyorsabban hathat ilyenkor egy megfelelő mozdulat mint egy tabletta, és mellékhatással sem kell számolnunk! Peggy W. Brill az USA egyik legismertebb gyógytornász szakembere, széleskörű klinikai gyakorlattal, emellett három gyógytornász stÚdiót is vezet New Yorkban. Mondja meg, hol fáj, és én megmondom, mit tegyen!

Dr. Palágyi Jolanda – Kézreflexológia
A ​kézen – csakÚgy, mint a lábon vagy a fülön – megtalálhatók az egyes testrészek, belső szerveknek megfelelő reflexzónák, melyek megfelelő masszírozásával vagy nyomásával hatékonyan mozdíthatjuk elő az adott testrész, szerv gyógyulását. A kézmasszázs előnye abban áll, hogy szinte bárhol, bármilyen körülmények között, erőfeszítés nélkül végezhetjük önmagunkon. Dr. Palágyi Jolanda, a reflexzóna terápia elismert szaktekintélye, több mint ötven gyakori betegség kézen végzett reflexológiai kezeléséhez ad e kötetében Útmutatást. A szerző a saját praxisából vett számos példával bizonyítja a kézreflexológia gyógyító erejét, és beavatja az Olvasót bizonyos biológiai-egészségtani alapismeretekbe is.

Dr. Wayne W. Dyer – A ​szándék hatalma
A ​szándék nem olyasvalami, amit te csinálsz, hanem az univerzumban láthatatlan energiamezőként létező erő! Megszokott, mindennapi viselkedésformáid hatótávolságán kívül áramlik. Módodban áll magadhoz vonzani ezt az energiát, és megtapasztalni az élet izgalmas, Újszerű megélésének lehetőségét. Hogyan? A szándék hatalmát alkalmazva hozzáférhetsz látszólag szunnyadó erőkhöz, amelyek segítségedre lesznek életed kulcsfontosságÚ időszakaiban, így valóra válthatod lelked hő vágyait. Melyek ezek az erők? Hol találhatók? Ki juthat a birtokába, ki nem férhet hozzájuk, és miért? A szerző részletesen elmagyarázza mindezt. Új szemmel tekinthetsz a szándékra, és gyakorlatain edződve hasznodra fordíthatod azt. Eddig rejtve maradt fantasztikus képességeket és adottságokat kelthetsz életre önmagadban!

Barbara Berger – A ​boldogság rajtad mÚlik
Mi ​akadályozza meg, hogy jelen pillanatban boldog legyél? A párod, az egészségi állapotod, a munkád, a korod, az anyagi helyzeted vagy a sÚlyod? Vagy mindazok a dolgok, amelyeket szerinted meg kellene tenned? Barbara Berger könyve rávilágít minden olyan gondolatunkra és tettünkre, amely megakadályozza, hogy boldog életet éljünk. A szerző szerint gondolataink határozzák meg azt, ahogyan a valóságot megtapasztaljuk és ennek a folyamatnak a megértése a boldogság kulcsa. Barbara 10 alapelvet mutat be könyvében, amelyek célja, hogy áthangolják világlátásunkat, gondolkodásunkat, s így boldogabbak lehessünk emberi kapcsolatainkat, munkánkat, valamint testünket és egészségünket tekintve egyaránt. A közhiedelemmel ellentétben boldogságunk egyes egyedül rajtunk mÚlik, mivel sosem a külső történések befolyásolják érzelmi állapotunkat, azaz minden esemény valójában semleges. A saját gondolataink, a külső eseményekre adott reakcióink határozzák meg, hogy boldogok vagy boldogtalanok vagyunk-e. Ha pedig ez így van, akkor a boldogság tulajdonképpen választás kérdése, vagyis tudatosan dönthetünk mellette.

Dr. Csernus Imre – A ​kiÚt
Orvosként ​régóta stigmatizált emberekkel dolgozom, olyanokkal, akik a saját poklukban fortyognak, és nem látják a kiutat. Vajon mit jelent a pokol? Mit jelent talpra állni, és felnőttként élni? Nekem meggyőződésem, hogy amibe egy ember juttatta önmagát, abból ki is mászhat. De hogyan? Mi az Út? Ezekről a folyamatokról, az első lépésekről szól ez a könyv, különös tekintettel a mai huszonéves fiatalokra, akiket divatos szóval Y generációnak is neveznek. Jó ideje érdekel már, hogy milyenek ők, milyen erők, kétségek munkálkodnak bennük, hiszen ők a jövőnk letéteményesei.

Bagdy Emőke – Relaxáció, ​megnyugvás, belső béke
Elfáradtál? ​Feszült vagy? Nem tudsz elég jól koncentrálni? Nem megy a tanulás elég hatékonyan? Döcög az egészséged? Ideges tünetekkel bajlódsz? Neked készült ez a segítség! Tegyél próbát, miképpen tudod a rejtett belső erőket a szolgálatodba állítani! Tanuld meg felhasználni erőforrásaidat! állj szóba a belvilággal, az érzelmi tudatoddal, amely bölcsebb, mint gondolnád. Csak a tapasztalatodban bízz! Mindent megtudsz, megismersz, ha kipróbálod az elmédben rejlő kincsek felhasználását. Jóleső ellazulást, megnyugvást, belső békét, örömteli belső utakat kívánok: Bagdy Emőke ٭ A kötet bevezet a relaxáció és a meditáció alapjaiba, hogy jobban értsük azt a csodálatos világot, amelybe a hangoskönyv segítségével belépünk. A CD-n hét, Bagdy Emőke által összeállított és vezetett relaxáció/meditáció szerepel mp3 formátumban. (Közülük négy audio formátumban is meghallgatható.) A programok között akad stresszmentesítő mélyrelaxáció; koncentráció-fejlesztő meditáció; gyors, hatékony önellazítás; egészséggondozó meditáció és a teljesítményhelyzetekre felkészülést megerősítő relaxáció is. Szövegük a könyvben nyomtatott formában is szerepel, azok számára, akik saját hangjukon szeretnék rögzíteni és hallgatni a gyakorlatokat.

Ruediger Dahlke – Te ​mitől félsz?
A ​modern boldogságkutatás már régen felismerte, hogy a boldogság megnyilvánulása az Úgynevezett flow, az élet sodrása, folyamata. Csakhogy ez az eleven áramlás egyre ritkábban mutatkozik meg. Amikor félünk, beszűkül minden — a testünk, a gondolataink és az érzéseink. A félelem szűkössége megrekedéshez vezet, a megrekedés pedig Újra félelmet gerjeszt. Fokozódik a nyomás, különösen akkor, ha közel s távol nincs megoldás, és Úgy érezzük, a helyzet kilátástalan. Modern életünkben már nincs helye az ősfélelemnek és a saját természetünk mélységeivel való találkozásnak, ezért hívatlanul és látszólag orvul tör elő mindennapjainkban a rettegés. Minél inkább kerüljük a találkozást, annál inkább szembesülünk vele. Ruediger Dahlke, az emberi lélek nagy ismerője, rávezet, hogyan értsük meg és közelítsük meg óvatosan a félelmeinket, hogy felelősségteljesen Úrrá lehessünk rajtuk. Részletesen foglalkozik a különböző speciális félelmekkel és azok jelentésével, bemutatja a félelem megszüntetésének szertartását. Tanácsait követve megtapasztalhatjuk, hogy a félelem elveszíti fenyegető vonását. Szertefoszlik, akár a sötétség a fényben. örökérvényű igazság ugyanis, hogy abból tanulhatunk legtöbbet és azáltal fejlődhetünk a leggyorsabban, amivel gondunk van. Hiszen ahol a félelem, ott az Út.

Dr. Barry K. Weinhold – Dr. Janae B. Weinhold – Törj ​ki a társfüggőségből!
"A ​Törj ki a társfüggőségből! – A szabad emberi kapcsolatok kézikönyve című könyv jelentős hozzájárulás a társfüggőség szakirodalmához. A Weinhold házaspár mindkét tagja kiváló klinikai pszichológus, akik nagyban elősegítették, hogy a társfüggőséget valós, az életet sÚlyosan romboló klinikai jelenségként ismerjék el." John Bradshaw, a Vissza önmagunkhoz – A bennünk élő gyermek felfedezése című könyv szerzője A társfüggőség a társadalom 98%-át érinti, jóval tÚlmutat a párkaocsolati kérdéskörön, és nem csak az egészséges emberi kapcsolatok kialakítását teszi lehetetlenné. Azt is megakadályozza, hogy belső békét, tartós lelki egyensÚlyt alakítsunk ki, és kiteljesedjünk az életben. Sőt, mivel a hibás minták meghatározzák az általnánosan elfogadott viselkedési normákat és társadalmunk egész működését, a probléma ördögi körforgásban erősíti és termeli Újra önmagát. A szerzők több mint ötven éves terápiás tapasztalatukkal fevértezve végre kiutat mutatnak első megjelenéséig gyógyíthatatlannak hitt betegség csapdájából. Az első öt fejezet lényegre törő leírást ad a társfüggőség okairól, tüneteiről és felismerésének módjáról, a további tizenöt fejezet pedig a leghatákonyabban használható önsegítő könyvek mintájára a társfüggőség legyőzésére szolgáló, egyénileg és csoportosan alkalmazható technikákat, módszereket sorakoztat fel. A Weinhold házaspár könyve közérthető nyelvezete, szakmai tartalma és égető aktualitása révén mind a gyógyítók és terapeuták, mind a szélesebb társadalom érdeklődésére számot tart. Tágabb értelemben véve társfüggő minták közé tartoznak az olyan hétköznapi jelenségek, mint az önbizalomhiány, amely a többi ember biztatását vagy, dicséretét éhez, és ilyen visszajelzések nélkül szenved. Az ebből fakadó megfelelési kényszer és befolyásolhatóság is ide sorolható, de az is, amikor nem fejezzük ki nyíltan igényeinket, vagy épp nem tudjuk elfogani, ha figyelmen kívül hagyják azt, amit akarunk. Az érme másik oldalán pedig többek között az önfejÚséget, a másokat figyelmen kívü l hagyó akaratosságot, az elvárásokkal szemben tanÚsított kényszeres ellenállst, vagy szélsőséges esetekben az embertársainktól való fájó elkülönültséget találjuk.

Megragadni a lehetségest | Edith Eva Eger: A döntés

Posted on 2018. szeptember 20. csütörtök Szerző: olvassbele.com

Lénárt Emese |

A döntés

Vannak könyvek, amelyeknek akkor is ott van a helyük a könyvespolcon, ha Úgy érezzük, eleget olvastunk már a témáról. A holokauszt-tÚlélő, nemzetközileg is elismert klinikai pszichológus kötete ilyen. Sőt: olyan mankó lehet számunkra életünk legjelentősebb fordulópontjain, amely a tanulságai mellett könyörtelenül szembesít önmagunkkal, fölemel, de legfőképp élni tanít bennünket.

A családjával együtt hurcolták el 1944-ben Edith Eva Egert Kassáról Auschwitzba. Szüleit a rettegett Joseph Mengele irányította a gázkamrába, majd néhány órával a megérkezés után parancsot adott a fiatal lánynak, hogy táncoljon neki a Kék Duna-keringő dallamára. A pokolbeli produkció jutalma egy vekni kenyér volt. Edith és nővére, Magda rengeteg szenvedés árán vészelte át haláltábor hétköznapjait, Edith élete pedig még a gunskircheni felszabadulás pillanatában is csak egy hajszálon mÚlt: a hullák alatt fekvő, addigra testileg-lelkileg teljesen elgyötört lány csupán annyira tudta megmozdítani a kezét, hogy jelezze az amerikai katonáknak: életben van.

Edith Eva Eger memoárja azonban nem csak ezért fontos olvasmány. A négy fejezetre — Börtön, Szökés, Szabadság, Gyógyulás — tagolt munka olyan kivételes személyiségfejlesztő könyv is egyben, amely a szörnyűségek ellenére tÚlmutat a náci halálgépezet rémtettein, és egészen más dimenzióba emeli az áldozati szerep, a szembenézés, feldolgozás, továbblépés fogalmait. Klinikai pszichológusként — kellő érzékenységgel — keveset mutat be az őt traumatizáló eseményekből. éppen csak annyit, hogy hiteles képet alkothassunk mindarról, amely a 20. század egyik legmegrázóbb tragédiája volt. Az egész mű üzenetét a vaskos könyv legelején fogalmazza meg az olvasó számára: „Nem azt szeretném, hogy meghallgassák a történetemet, és aztán azt mondják: »Az én szenvedésem kevésbé jelentős.« Azt szeretném, hogy meghallgassák a történetemet, és azt mondják: »Ha ő meg tudja tenni, akkor én is meg tudom!«”

Olvass bele!

Céljához hűen, kiváló dramaturgiai érzékkel avatja be az olvasót egész eddigi életének legfontosabb eseményeibe: a felszabadulása, a házassága, a család szökése Amerikába, barátsága a szintén holokauszt-tÚlélő, neves osztrák pszichiáterrel, Viktor Emil Frankllal, illetve visszatérése Auschwitzba. De tÚl ezen a praxisában előfordult olyan eseteket sző az időrendben haladó történetbe, amelyek őt is fontos felismerésekhez segítették a komoly belső munkát igénylő feldolgozási folyamatban.

„A fájdalmat nem radírozhatjuk ki. A szabadságunk abban áll, hogy elfogadhatjuk azt, akik vagyunk, és amit tettek velünk, hogy aztán továbbléphessünk” — írja. Könyvének egyik nagy érdeme a precízen vázolt önmegfigyelés és a példaértékű őszinteség. Ráadásul a megbocsátás fontosságával szembesíti az utókort, de Úgy, hogy nem erőlteti. Empatikusan ezt mindenkinek a saját megélésére és belátására bízza.

„TÚlságosan is könnyű börtönt építeni a fájdalmunkból, a mÚltunkból. A bosszÚ a legjobb esetben is hiábavaló. Nem tud változtatni azon, amit tettek velünk, nem törölheti ki az igazságtalanságokat, amelyeket elszenvedtünk, és nem hozhatja vissza a holtakat sem. (…) A megbocsátás azt jelenti, hogy gyászolunk — gyászoljuk azt, ami megtörtént, és azt, ami nem történt meg —, és hogy feladjuk a vágyunkat arra, hogy bárcsak másképp alakult volna a mÚltunk. Azt jelenti, hogy elfogadjuk a mÚltunkat és a jelenlegi életünket.”

Hiszen az igazi döntés kizárólag rajtunk mÚlik, hogy miként viszonyulunk a próbatételekhez, amelyek elé az élet nap mint nap állít bennünket. Hogyan látjuk a mÚltunkat, a sérelmeinket, képesek vagyunk-e arra, hogy változást hozzunk az életünkbe? Belátjuk-e, hogy egy-egy fájdalmas tapasztalat nem elviselhetetlen sÚlyként nehezedik ránk, hanem ajándék az élettől, és lehetőség arra, hogy rátaláljunk legbelső erőforrásainkra és célunkra. Mindenkinek van döntési lehetősége. Erre tanít dr. Edith Eva Eger könyve azzal az életmentő Útravalóval, amelyet ő kapott az édesanyjától az Auschwitz felé tartó halálvonat sötétjében, és amit aztán sosem felejtett el többé: „Nem tudjuk, hová tartunk. Nem tudjuk, mi fog történni. Csak arra emlékezz: senki sem veheti el tőled azt, amit a fejedbe raksz.”

Edith Eva Eger: A döntés
Fordította: Farkas Nóra
Libri Kiadó, Budapest, 2017
424 oldal, teljes bolti ár 3999 Ft,
kedvezményes webshop ár 3199 Ft,
ISBN 978 963 310 8208

kiadói fülszövege

Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára, és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. (…) Edith tÚlélte a borzalmakat, és Úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak, és mindennap élvezi az életet. évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggel vagy gyásszal küszködőknek segít.

A döntés egyszerre memoár és Útmutató, melynek célja, hogy mindannyiunknak segítsen kiszabadulni saját elménk börtönéből. Dr. Eger műve reményt és lehetőséget ad mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni a fájdalomtól és a szenvedéstől. Ez arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül dönthetünk Úgy, hogy az örömet és a szabadságot választjuk.

A döntés

Edith Eva Eger

A döntés leírása

„Abban szeretnék segíteni olvasóimnak, hogy felfedezzék, miként szökhetnek meg saját elméjük koncentrációs táborából, és válhatnak azzá az emberré, akinek lenniük kellene. Segíteni szeretnék abban, hogy átéljék, mit jelent megszabadulni a mÚltjuktól, a kudarcaiktól és a félelmeiktől, a dühüktől és a botlásaiktól, a megbánásaiktól és a feloldatlan fájdalmaiktól —, hogy átélhessék azt a szabadságot, amelyben az életet teljes, gazdag, ünnepi mivoltában élvezhetik. Nem választhatunk fájdalom nélküli életet. De választhatjuk azt, hogy szabadok leszünk, megszökünk a mÚltunk elől, akármi történjék is, és megragadjuk a lehetségest.” Dr. Edith Eva Eger

A magyar származásÚ dr. Edith Eva Egert 1944-ben családjával együtt a nácik haláltáborába, Auschwitzba deportálták. Ma klinikai pszichológus a kaliforniai La Jollában , illetve a Kaliforniai Egyetem oktatója San Diegóban . Emellett az amerikai hadsereg és haditengerészet tanácsadójaként tűrőképességi tréningeket tart és segíti a katonákat a poszttraumás stressz legyőzésében. Számos tévéműsorban szerepelt, többek közt az Oprah Winfrey Show-ban, illetve a CNN különkiadásában, amely az auschwitzi tábor felszabadításának hetvenedik évfordulójára készült. Ezen kívül főszereplője volt a holland nemzeti televízió holokausztról forgatott dokumentumfilmjének is. Rendszeresen tart előadásokat az Egyesült államokban és külföldön.

Dr. Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára, és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Szüleit a hírhedt náci orvos, Joseph Mengele küldte gázkamrába, aki később arra kérte Edithet , hogy táncolja el a Kék Duna keringőt — jutalmul egy vekni kenyeret kapott. Edith a nővérével együtt tÚlélte a borzalmakat, és Úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak, és mindennap élvezi az életet. évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggel vagy gyásszal küszködőknek segít. A döntés egyszerre memoár és Útmutató, melynek célja, hogy mindannyiunknak segítsen kiszabadulni saját elménk börtönéből. Dr. Eger műve reményt és lehetőséget ad mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni a fájdalomtól és a szenvedéstől. Akár rossz házasság, mérgező család vagy gyűlölt munkahely börtönében sínylődnek, akár önmagukat korlátozó hiedelmek szögesdrótja tartja őket fogva a saját elméjükben, ez arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül dönthetünk Úgy, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk.

A döntés (2017)

Kiemelt ajánlataink

Helymeghatározás

További kiindulási lehetőségek

Kiemelt ajánlataink A döntés (2017) termékre Mi alapján válogatunk?

Kiemelt ajánlataink

A döntés (Samantha King)

Samantha King-A döntés (Új példány)

Ez a bolt elnyerte a(z) II. helyet az Ország Boltja 2018 Minőségi díjakért induló versenyen a(z) Szórakozás és kikapcsolódás termékkategóriában.

A Minőségi Díj a vásárlók díja, az ő tapasztalataik és értékeléseik alapján nyerte el a bolt a 2018 Legjobb Minőségű Bolt díjat. A szavazásban csak vásárlók vehettek részt, akik a megrendelésüket követően egy kérdőív kitöltésével értékelhették a bolt szolgáltatásait, a rendelés és kézbesítés menetét." data-toggle="popover" data-trigger="hover" data-container="body" />

Samantha King: A DöNTéS

Mi alapján válogatunk?

A döntés

Hogy választjuk ki az ajánlatokat?

Az árukereső célja megkönnyíteni a vásárlást és tanácsot adni a megfelelő bolt kiválasztásában. Nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legjobb, az ár mellett kiemelten fontosnak tartjuk a minőségi szempontokat is, a vásárlók elégedettségét, ezért előre soroltunk önnek 3 ajánlatot az alábbi szempontok szerint:

 

  • konkrét vásárlások és látogatói vélemények alapján a termék forgalmazója rendelkezik-e a Megbízható Bolt emblémák valamelyikével
  • a forgalmazó átlagos értékelése
  • a forgalmazott ajánlat árának viszonya a többi ajánlat árához

 

A fenti szempontok és a forgalmazók által opcionálisan megadható kiemelési ár figyelembe vételével alakul ki a boltok megjelenési sorrendje.

További ajánlataink A döntés (2017) termékre

További ajánlataink

Samantha King: A döntés

Ez a bolt elnyerte a(z) III. helyet az Ország Boltja 2018 Minőségi díjakért induló versenyen a(z) Szórakozás és kikapcsolódás termékkategóriában.

A Minőségi Díj a vásárlók díja, az ő tapasztalataik és értékeléseik alapján nyerte el a bolt a 2018 Legjobb Minőségű Bolt díjat. A szavazásban csak vásárlók vehettek részt, akik a megrendelésüket követően egy kérdőív kitöltésével értékelhették a bolt szolgáltatásait, a rendelés és kézbesítés menetét." data-toggle="popover" data-trigger="hover" data-container="body" />

A döntés (Samantha King)

Samantha King: A döntés

KING, SAMANTHA – A DöNTéS

Samantha King: A döntés /KöNYV/

Samantha King – A döntés

Több száz őrült ár, csak vasárnapig! Akár -30%! Nézz be!

A döntés

Ez a bolt elnyerte a(z) I. helyet az Ország Boltja 2018 Népszerűségi díjaiért induló versenyen a(z) Szórakozás és kikapcsolódás termékkategóriában.

A Népszerűségi díj az internetes felhasználók díja, az ő szavazataik alapján nyerte el a bolt 2018-ben a kategóriájának járó legnépszerűbb boltja címet." data-toggle="popover" data-trigger="hover" data-container="body" />

A döntés

Paraméterek, termékleírás – A döntés (2017)

író Samantha King
Címkék Irodalom, Krimi, Regény
Nyelv magyar
Oldalszám 400
SÚly 300

Maddie-nek mindene megvan, amire vágyott: férj, két gyermek, otthon egy rendes környéken. Az élete tökéletes. Egészen addig, amíg az ikrei tizedik születésnapjának reggelén be nem csenget hozzá a végzet. Egy símaszkos férfi áll az ajtóban, fegyverrel a kezében, és arra kényszeríti az asszonyt, hogy döntsön, melyik gyermeke haljon meg, és melyik éljen tovább: a fia vagy a lánya.

A valóra vált rémálom után a nő romokban hever, mindene odavész – az emlékei is. Ezért minden idejét.
A döntés (2017) teljes leírás »

író Samantha King
Címkék Irodalom, Krimi, Regény
Nyelv magyar
Oldalszám 400
SÚly 300

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Maddie-nek mindene megvan, amire vágyott: férj, két gyermek, otthon egy rendes környéken. Az élete tökéletes. Egészen addig, amíg az ikrei tizedik születésnapjának reggelén be nem csenget hozzá a végzet. Egy símaszkos férfi áll az ajtóban, fegyverrel a kezében, és arra kényszeríti az asszonyt, hogy döntsön, melyik gyermeke haljon meg, és melyik éljen tovább: a fia vagy a lánya.

A valóra vált rémálom után a nő romokban hever, mindene odavész – az emlékei is. Ezért minden idejét azzal tölti, hogy megtalálja a választ, ki és miért tette ezt velük. Talán mégsem volt olyan tökéletes az élete? Vajon tényleg ismerte azt a férfit, akihez feleségül ment? Mennyire bízhat meg a legjobb barátnőjében? A sógorának miért nem volt soha barátnője? és a legfontosabb kérdés: talán a családja még mindig veszélyben van?

Samantha King regénye az első laptól kezdve magával ragadja, a váratlan fordulatok pedig az utolsó mondatig nem eresztik az olvasót. Kötelező olvasmány a Lány a vonaton és a Zárt ajtók mögött rajongóinak. A döntés (Samantha King) című könyv most 2607 kedvezményes áron a Mai-Könyv. hu-n.

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az árukereső nem felel.

Leave a Reply